Meggykrémleves habgaluskával recept
A Meggykrémleves habgaluskával hozzávalói:50dkg meggy, 2x 1o dkg cokor, 2 tojás fehérje,
6 dkg liszt, 5 dkg piritott szeletelt mandula
1 liter tej
A Meggykrémleves habgaluskával elkészítési módja:
A meggyet kimagozzuk, kicsi vízben feltesszük főzni,majd rátesszük a lisztet, cukrot,és meg turmixoljuk, majd ráöntjük a tejet és felforraljuk állandó keverés mellett. Mikor kihült, 1 liter vizet felforralunk és a tojásfehérjéből a kemény habot készitünk a cukorral és bele szaggatjuk mindig keveset /ugy mint a madártejnél/ szürőkanálra tesszük és végül a krémlevesre tesszük üvegtálban most a hütőbe tesszük párórára.Tálalásnál rászorjuk a piritott mandulát.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: gevi1931, 2008. jún. 21. 12:19
A meggykrémleves habgaluskával elkészítési módja és hozzávalói.