Omlóshabos dióspite recept
Az Omlóshabos dióspite hozzávalói:75 dkg rétes liszt, 25 dkg porcukor, 25 dkg margarin, 1 sütőpor, 3 tojásságrája, 2 cs. vanilia, citromhéj, 2 evőkanál tejfől,2 evőkanál kakaó, párkanál pikáns lekvár
Tőltelék,3o dkg darált dió,2o dkg porcukor, 3 tojásfehérje,
Az Omlóshabos dióspite elkészítési módja:
A fentianyagokból tésztát készitünk, el felezzük az egyik felébe tesszük a kakaót és pihenni félre tesszük kb 1 órára a hütőbe. Majd a kakósrészt kinyujtjuk, lekváral megkenjük, felverjük a tojáshabot félig beletesszük a cukrot tovább verjük és a diót belekavarjuk majd a tésztára kenjük ovatossan. A maradék tésztát kinyujtjuk és egy cm széles csikokra vágjuk ezzel berácsozzuk a diós habot majd előmelegitett sütőbem 40-45 percig sütjük. Még melegen megszorjuk porcukorral. Nagyon sokáig elál.
Ha azonnal elhasználjuk lehet meggyel megszorni a habos diót de igy nem ajánlatos sokáig tárolni mert a meggy meg meg penézhedik
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: gevi1931, 2008. jún. 14. 08:27
Az omlóshabos dióspite elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.