Meggyes Dunahullám recept
60 perc
A Meggyes Dunahullám hozzávalói:
40 dkg liszt
30 dkg porcukor
6 evőkanál cukor
45 dkg vaj
5 tojás
5 dl tej
fél csomag sütőpor
4 evőkanál kakaó
2 puncs puding
1 üveg magozott meggy befőtt
5 dkg étcsoki
A Meggyes Dunahullám elkészítési módja:
25 dkg vajat összekeverünk 25 dkg porcukorral, 4 tojássárgájával, 1 tojással, majd hozzáadunk 40 dkg lisztet, fél csomag sütőport, 13 evőkanál tejet, és a 4 tojás keményre felvert habját. Kanalanként rácsszerűen tepsibe tesszük a felét, a megmaradt tésztába 2 kanál kakaót és 2 kanál tejet teszünk. Ezt is kanalanként tesszük a tepsibe a közökbe. Ráteszünk egy üveg kimagozott meggyet és megsütjük, 180 fokon kb 30 perc, tűpróbával ellenőrizzük. Közben elkészítjük a krémet: 2 puncs pudingot, a meggybefőtt levével összekeverünk, adunk hozzá 6 kanál cukrot, a megmardt tejet és felfőzzük, kihűlésig keverjük, ekkor tesszük bele a 10 dkg vajat és alaposan hozzákeverjük. Rákenjük a tésztára. Tetejére csokimázat kenünk, 2 evőkanál kakaót 5 evőkanál porcukorral , 5 dkg keserű csokit, 10 dkg vajat gőz fölött összefőzünk. 10 percet hülni hagyjuk, (ne legyen forró, ha kicsit hűlt, akkor sűrűbb az állaga) a sütire öntjük. 2 órára állni hagyjuk, ezután már vágható, másnap is fini.
Ezt a receptet bátran ajánlom, a neten sok receptet kipróbáltam, ez a tökéletes arány, imádjuk!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Kiss Ildikó, 2013. febr. 17. 11:38
A meggyes dunahullám elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.