Keksz máglya, kókuszburokban recept
A Keksz máglya, kókuszburokban hozzávalói:Kókuszos burokhoz:
2 dl tejszín
5 dl tej
15 dkg cukor
3 ek liszt
1 cs vaníliás cukor
30 dkg kókuszreszelék
2 ek étkezési zselatin
Kakaós töltelékhez:
20 dkg keksz
20 dkg darált keksz
2 dl víz
15 dkg porcukor
3 ek kakaópor
20 dkg margarin
1 ek rum
A Keksz máglya, kókuszburokban elkészítési módja:
Először a kókuszos részt készítjük el. A tejet felforraljuk a cukorral. Kevés tejet elvéve a lisztet csomómentesre keverjük, majd hozzáöntjük a forró tejhez. Tűzről levéve belekeverjük a vaníliás cukrot, tovább hűtve (kevés tejet elvéve a zselatint feloldjuk), és ezt is a tejhez öntjük. Végül beleforgatjuk a kókuszreszeléket és a felvert tejszínt is. Egy őzgerincformát folpack-kal kibélelünk, és belenyomkodjuk a kókuszos masszát úgy, hogy az oldalára is kerüljön. A tetejére is hagyjunk befedni. Elkészítjük a kakaós tésztát. A vizet, porcukrot, kakaót, vajat tegyük egy edénybe és 5 percig főzzük. A végén öntsük hozzá a rumot. Majd jól keverjük el a keksszel. Pakoljuk a fehér masszára a barna részt. Végül a tetejét a fehér, megmaradt kókuszos krémmel zárjuk. Jól nyomkodjuk bele. Tegyük hűtőbe, amíg kissé megdermed. Mikor úgy látjuk eléggé meg van keményedve, egy tálcát a tetejére téve, hirtelen mozdulattal ráfordítjuk, majd szeleteljük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2013. febr. 16. 21:59
A keksz máglya, kókuszburokban elkészítési módja és hozzávalói.