Megfőzött diótöltelék felhasználása (beszélgetés)
Kedves egészségetekre!
Jó lesz az úgy is, ha valaki a családból valami kritikával illeti, mondd, hogy ez egy új recept, direkt ilyenre akartad készíteni. De ha nem ízlik, legközelebb nem sütsz ilyet! :)))
Egy diós álom nevűt raktam össze, nem nagy sikerrel. Linzerszerű lapok közé dió, sülés után csokimáz. Csak a diót nem érezni.
Talán a liszttel volt a gond, a kovász teljesen megkelt, dagasztás után 1 órával is annyi volt a tészta, mint kezdetkor.
Mindegy, bár a kész Gundel-palacsinta rosszabbul viselné az utat! :)
Viccet félretéve, mi lett a dióddal? Rájöttél miért nem kelt meg a tésztád?
Szerintem nem volt kár megfőzni, a bejglihez is meg szoktam, azóta nem csípi ki a nyelvemet.
Akár bejglit is lehet csinálni belőle, vagy bármilyen pitét, gundelpalacsintát is. De fagyasztható is a töltelék. Nálunk egyébként ami kimaradt a bejgliből, azt simán megettük kiskanállal :)
A gundel palacsintára szavazok!
1. Nem kell sütni.
2. Megsütsz 10-15 palacsintát, amikor enni akartok belőle (mert a diótöltelék, hűtőben, jó néhány napig eláll), betöltessz fejenként 2 db-ot.
3. A csokiöntet se bonyolult, feldarabolsz 1-2 tábla csokoládét, öntessz alá 2 dl tejszínt (tej is jó, csak hígabb lesz), amikor felfőtt elzárod a tüzet és belekavarsz, kevés rumaromát.
Tejszínhabbal díszíteni.
4. A férjem szerint, küld el nekünk ;)!
Azt látom, hogy kár volt megfőzni :-( A recept így írja. Mire kihűl, addig megkel a tészta. Kinyújtani, megkenni a töltelékkel, két oldalról felcsavarni, csiga alakban tortaformába. 7 éve sikerült, most nem :-((
Köszönöm, lehet holnap nekifutok, de a fehérjék már le vannak fagyasztva.
Először is, kár volt megfőzni a tölteléket, anélkül is nagyon finom. Másrészt lehet süteményt sütni belőle.
Úgy tudom elképzelni, hogy van egy dó masszád, mert ilyen főzött valamit még nem láttam, ha hozzáadsz valamennyi tojást - nem tudom a pép mennyiségét- a fehérjét kemény habbá verve hozzákevered, olyasmi lesz mint a piskóta tésztája. Ezt tepsibe öntheted, vagy mufin formákba rakhatod. nagyon finom lesz. Fűszerezzed, vagy tegyél bele mazsolát, amit szeretsz.
Én ha diótejet, vagy máktejet készítek, a maradék pépből szoktam ilyet készíteni hogy ne legyen kidobva.
További ajánlott fórumok:
- A gonosz felhasználó...ti is találkoztatok ilyenekkel?
- Ha rántott húst készítetek, a fennmaradó használt olajat felhasználjátok még vagy már nem?
- Mi alapján választottad a felhasználónevedet?
- Van alföldi felhasználó közöttünk?
- Mik azok a bevált pózok, technikák ötletek, tippek amiket felhasználva ki lehet elégíteni egy nőt!(akár többszöris)
- Te észrevetted, hogy a naplók címe alatt megjelent, mennyi felhasználónál "kedvenc"? Mit szólsz hozzá?