Megfázás vagy allergia? (beszélgetés)
Nekem az allergia torokviszketést,erős köhögést hoz elő.
Már nem tudok mit kezdeni magammal,mert télen-nyáron 2-3 havonta jelentkezik,aztán elmúlik.
Hiába iszom a kalciumot,szedem a homeopátiás szert,szedem a köhögéscsillapítót,semmi nem használ.
Időnként 1-1 kiskanál méz enyhíti a köhögésemet.
Por és virágpor okozza a gondomat.
Ezek szerint nem vagyok egyedül azzal, hogy az antihisztamin fenntartja a tüneteimet.
Sajnos nekem a szemem nagyon rosszul bírja a szezont. Van antihisztaminos szemcseppem, azt használom. A gyógyszert meg csak ha már nagyon rossz, vagy megyek valahova másnap, de akkor 2-t és alszok rá 11-12 órát...
Sajnos az orvosok elég tehetetlenek a legtöbb allergiával szemben.
Bezzeg azt elmondják, hogy ha nem kezeled asztmás lehetsz!
De kezelni meg sokszor nem tudják...
nekem fordítva volt: a vérvételes nem mutatott semmit, a karcolós meg igencsak erős allergiát mutatott ki.
Áprilistól októberig tüsszögök, szemem viszket, kapar a torkom, stb.
Én már semmilyen gyógyszert nem vagyok hajlandó bevenni, főleg azt nem, amit felírnak. Csak álmos leszek tőle, a tünetek meg maradnak.
Ha nagyon kijön az allergiám, megiszok egy Ca-t vagy Calcimuscot.
Hát azért ha lehet választani,akkor inkább a vérvételes :)
Köszi a válaszokat! Bár lett volna inkább egy hosszú megfázás...
Nem vagdosnak, "csak" karcolnak. :)
Tényleg nem fáj. Pedig az én fájdalomküszöböm alacsony. :)
Ha allergiás vagy, és kijön a reakció a koncentrátumokra (viszketés), az kellemetlen.
2 éve 17 próbát csináltak, ebből 15-re voltam allergiás, 12-re erősen. :S
Hát azzal a kis izével, amivel a fiolát is nyitják megkarcolják a bőrt :)
Nekem iszonyatosan csípett.
Egyébként én nem tudok gyógyszert szedni sajnos, de van rá alternatív megoldás.
P H Y S I O M E R orröblítő oldat. Ez lemossa a polleneket, amiket beszippantottál, segít az orrduguláson, csökkenti a hapci-ingert. És a szememet is ilyennel öblögetem, mert enyhén sós és ezzel enyhíti a viszketést.
Nem szünteti meg teljesen a tüneteket, de most még elviselhető.
Kérj vérvételes allergia vizsgálatot.
A bőrvagdosós nem megbízható. Nekem legerősebb allergiám van jópár növényre és mégis negatív lett a bőr teszt!
Szia!
Nekem anno még a gyerekorvosom is azt hitte, hogy állandóan meg vagyok fázva, adott Semicillint és Paxirasolt.
Anyum elvitt egy ismerős fül-orr-gégészhez, aki délutánra már betalt az allergológiára, ahol kiderült, hogy rengeteg mindenre vagyok allergiás és az asztma is megtalált.
Azt azóta kinőttem, de az allergia sajna maradt. Ennek 16 éve.
Kérj allergiavizsgálatot, gyors és fájdalommentes!
További ajánlott fórumok:
- A bőrgyógyász ma azt mondta, hogy rühes vagyok, ellentétben a háziorvossal aki szerint allergiám van!
- Terhes vagyok és kijött rajtam az allergia, mit csináljak?
- Atópiás dermatitis, ekcéma, és allergia esetén járhat emelt családi pótlék, vagy közgyógy?
- Szülő otthon tarthatja a gyerkőcöt, megfázás esetén? (..vagy kérik az oviba az orvosi igazolást)
- 3 éves gyermek mellé panelban kistestű kutya vagy macska legyen? Nem tudom, félek, hogy nehogy allergia jelentkezzen...szerintetek?
- Megfázás vagy valamilyen allergia?