Lehetséges megélni 90.000 Ft-ból? (beszélgetés)
Szűzpecsenye 1460 Ft/kg áron? Hol van ez az üzlet?
A közelünkben is van Spar, mindig vannak akciók, de ilyen áron szűzpecsenye még soha nem volt.
De igen, azt kapom. Beindítja a gépet, és akkor kezdi összevagdosni a húst. Amíg nem tesz bele, addig üresen jár, mert nem jön ki semmi, meg hallani a hangján is. Berakja az összevagdosott húst, és majd csak utána jön kifele a darált hús. Addig, amíg már nem jön semmi. Szóval teljesen ki is jön.
Előtte, utána leméri. Pár gr a különbség, ami a késeken ragad.
Attól függ, melyiket veszed. Többféle van, ráírva, hogy zsírtartalom 30 % alatti, 20 %, vagy 7 % alatti.
Az ára is ettől függően változik.
Régebben én is választottam és daráltattam húst, de azzal tisztában kell lenni, hogy a gépben jócskán van az előzőleg daráltakból is. Ezért egyáltalán nem azt kapod teljesen, amit választottál.
Nem működött?
Mi még régesrég vettünk egy villanydarálót, hát az álom. Fiúk időnként töltenek kolbászt, 20 kg húst percek alatt ledarál. Használaton kívül egy felső polcon tárolom, ha darált húst szeretnék, inkább színhúst veszek, felmászok érte és ledarálom.
Ősszel a zöldségekből sóval eltett ételízesítő is gyorsan megy.
Én is Sparban vásárolok. Azon egyszerű oknál fogva, hogy ez van hozzánk legközelebb. De néztem már a Penny, Aldi, Lidl árait. Olcsónak TŰNIK, mert csak 7-800 Ft egy tálca hús, de mennyi? 30 deka. Ha valaki azért veszi az előrecsomagoltat, mert relatíve olcsó, adott esetben pont drágábbat választ. Kilónkénti egységárat kell nézni, és az a német cégeknél nem alacsony.
Észrevetted, hogy Sparban már jelzik a hús származását? Ráírva és kis zászlócskával is feltüntetve.
Azért az élelmiszeren, rezsin kívül van más kiadás is.
Ez-az elromlik, javítani, cserélni kell, néha egy cipő, ruha, harisnya.
Egy-egy betegség, egy sima megfázás is súlyos ezreket húz ki az ember zsebéből.
90 ezerből mindez nagyon szűkösen megy.
Hasonló a tapasztalatom.
Szombaton a Sparban csontos sertéstarja kilója 999 Ft volt. Ugyanez a piacon 1850 Ft.
De mindig a "gaz" multit szidjuk.
Nekem nem ez a tapasztalatom.
Többször vettem a Lidl-ben pl. darálthús, szűzpecsenye, kacsacomb, de mindig elégedett voltam vele.
Néha tudom miket akarok főzni, de általában a szokásos húsokat szoktam venni.
Lapocka, tarja, comb, darálthús.
Csirke alsó, felsőcomb, mell, oldalas, karaj.
Akciósan, ha van: egész kacsa, marhalábszár.
Sparban mindig jó a hús. :)
Lidlben nem.
További ajánlott fórumok:
- Fél év alatt 20 kg minusz! Lehetséges diétával és mozgással?
- Lapos has rövid időn belül. Lehetséges?
- Iskolai érdemjegy kijavítása lehetséges?
- Nős férfi udvarolna? Lehetséges ez?
- 2 gyerek nevelése egyedül - lehetséges?
- Szerintetek hogy lehetséges az, hogy egy férfi és egy nő nagyon jól kijönnek, kedvelik egymást, érdekli őket a másik, mégsem alkotnak párt?