Az aloe vera növény ehető? (tudásbázis)
Szia!
Az aloénak közel 300 fajtája van. Ezek közül csak néhány fogyasztható. A legtöbb hatóanyagot az orvosi aloe, az Aloe Vera, más néven Aloe Barbadensis Miller tartalmazza.Ennek is a belső kocsonyás gélje használható.Az Aloe Veráról rengeteg infó található a neten.Nagyon sok mindent vele karnak eladni, sokféle ital, krém, kozmetikum stb található a kereskedelemben.Fontos, hogy stabilizált Aloe Verát tartalmazzon, ami megőrzi a benne lévő összetevők hatását.Én is ilyeneket használok rendszeresen, a forever termékeit.Nekem beváltak.Nekem is van a lakásban Aloe Verám, de azt nem bántom, viszont ha bárhol, bármikor szükségem lenne rá, akkor csak előveszem a krémet, ajakápolót, sprayt, italt stb ami mindig kéznél van.
Van aloe a teraszunkon nagy cserepekben:)
Elláttuk már a rokonokat, barátokat is az évek alatt vele.
Nagyon jó sok mindenre csípés, égés stb., de meginni nem tudnám!:)
Csontsovány! szia !
Ha bereped a sarkam, akkor vastagon bekrémezem, és éjjelre zoknit húzok, másnap megpróbálok nem papucsba lenni egész nap. Megpuhul a bőr ha pár napon keresztül ezt csinálod, le tudod reszelni sarok reszelővel a felesleges bőrt. Azután havonta kétszer csináld meg, és rendbe lesz a sarkad .
A gyomrodra ha aloeverát akarsz használni, a neten tudsz rendelni a forever cégtől. Azt meg lehet inni. De elötte nézz utána jó e a refluxra vagy a gyomorfájásodra. Mondjuk, nem olcsó az aloe vera tuti.
Ezen az oldalon vanak aloe fajták, árral ... ha érdekel.
Csak bizonyos fajtája ehető. Virágboltban árulnak hozzá teljesen hasonlót, az csak dísznövény.
Szerintem a levele nem "kiadós", ha mindenképpen ki szeretnéd próbálni, inkább vedd meg a belőle készült itóka koncentrátumot. Valamelyik mlm cég forgalmazott ilyesmit. Jó drága lehet.
Nekem ha kivan repedezve, retkes is. Mert belemegy a kosz a résekbe, aztán hiába sikálom nem jön ki. Csak a bőr jön le, az meg rohadtul fáj.
Egyébként emésztésre és a gyömbért ajánlom neked meg a kombucha gombát, én ezeket szoktam használni a refluxomra aztán sokkal jobb lett tőle. Már gyógyszert se szedek egy ideje.
Külsőleg.
De belül nem biztos, hogy ilyen lesz a hatás.
Ne egyél meg minden cart!
Szerintem undorító, akkor sem enném meg ha fizetnének érte.
Az, hogy a sarkad javul, az egy dolog de azért nem csodaszer!
Van egy kis baj a sarkammal. Be van repedezve. A sok krém nem használt
...vettem alore verat a piacon. A zöld héja alatt az áttetsző anyaggal bedörzsöltem ,s javul. Azonkivül van baj a gyomrommal , s kérdem , hogy mebehetem-e .Az üdítőit iszom ,úszkál is benne.
További ajánlott fórumok:
- Szólánc - ehető növényekből, ételekből
- Hol lehet aloe vera növényt szerezni?
- Aloe Vera növényből házilag tudok készíteni valamit?
- Aloe vera növényem kivilágosodott és lekókadt, valószínű a hőségtől. Tönkrement, vagy a hűvösben még helyrejöhet?
- Aloe Vera növény gondozása!
- Mennyire igénytelen növény az Aloe vera?