Aloe Vera növényből házilag tudok készíteni valamit? (beszélgetés)
Nekem nagyon sok aloém van,rendszeresen készítek italt belőle.
Gyulladások gyógyítására használom,pl.,ha begyullad a fogínyem,akkor aloéval öblögetem a számat /utána le is nyelem,mert kár kiköpni/,és másnap már semmi bajom.
Levágok egy nagyobb levelet,mindíg az alsót,megmosom,levágom az oldalsó recés széleket,lefejtem a zöld burkot. Óvatosan kiveszem a zselét,amit le szoktam öblíteni,mert ha van rajta sárgás nyálka,az káros.
Pohárba teszem a zselét,öntök rá kb.1-1,5 dl ásványvízet,és összeturmixolom.
Leülepítem a habját,és utána már fogyasztható is.Hűtőben másnapig eltartható.
Mi még januárban a fiammal majdnem beherpeszesedtünk, mikor a védőnőm mondta, hogy aloe verával kenjem be a kezdődő herpeszt. Este bekentem, és reggel már semmi folytatása nem volt a herpesznek.
késsel elvágtam a levelét, és azt nyomtam a számhoz, a lédús részét.
Szia, akkor az lehetséges, hogy a krémekben a hatóanyag csak a maradék 20 %? Vagy valamivel tartósítják?
Nekünk növény van itthon, simán a levét szoktam az arcomra, vagy a kezemre kenni, nagyon jó puha lesz tőle.
Nővéremnek van és ha szüksége van rá valamiért, akkor Ő leszokott vágni a leveléből.
Hogy aztán mit csinál vele, azt már nem igazán tudom. :)
Most vettem egy aloe vera növényt, és az érdekelne, hogy házilag tudok e készíteni belőle valamit? De az is érdekelne, hogy esetleg házi krémet a bőrre, hogy tudok csinálni belőle? Mindenkinek köszönöm, aki ír:)
Amúgy imádom ezt a növényt :)
További ajánlott fórumok:
- Miért érdemes a kozmetikumainkat házilag készíteni?
- Hogyan kell házilag zsemlemorzsát készíteni? Mivel lehet megdarálni?
- Hogyan kell tortillát készíteni házilag?
- Háziasszonyok segítsetek! Az ételekhez használt porokat, szószokat hogy lehet házilag készíteni?
- Tudja valaki, hogyan kell készíteni teljes kiőrlésű lisztből zsömlét vagy kiflit házilag sütőben?
- Hogyan kell templomi/áldoztató ostyát készíteni házilag?