Megdöbbentő fogorvosi ügyelet (beszélgetős fórum)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Megdöbbentő fogorvosi ügyelet
Sziasztok! Nem feltétlenül csak fogfájás miatt lehet menni fogorvoshoz/szájsebészetre menni! Történt velem egy szép szombati este 10 órakor, hogy ásítottam egyet.. és úgy is maradtam :D Az arccsontom kiakadt és eltolódott! Persze próbáltam én visszarakni, meg mozgatni, de iszonyúan fájt! Akkor nem volt mese irány a szájsebészet! Első hely ahova mentünk elküldött, mert hogy ők ilyen súlyos esettel nem tudnak mit kezdeni és elküldtek egy másik helyre! Na mi a gondnoktól kezdve a szájsebészen át még a nővért is felébresztettük :D Hamar magukhoz tértek és tették a dolgukat! Én megvoltam ezzel elégedve, bár az ásítástól számítva két óra múlva lett visszarakva! Gondolhatjátok! :)
Ha meg már konkrét fogorvosról is van szó! Igenis tud egy fog úgy megfájdulni, hogy minden előjel nélkül! Vagyis inkább fájt előtte is, de azt a bölcsességfog növésére fogták az orvosok! Egy szintén szombat napközben fájt a bölcsességfogam, kapkodtam a gyógyszereket..semmi hatás! Már szinte sírva mentem a Szentkirály utcába, annyira fájt! Fél óra várakozás és megszabadítottak tőle! Kinek ilyen, kinek olyan véleménye/tapasztalata van az ügyeletről!
Mondjuk sima napközben, nem szívesen mennék a Szentkirály utcába.. de ha nincs mese megyek!
Szívesen elolvasnám, amit írtál, de ékezetek, pontok, vesszők nélkül kb. az ötödik sorig bírtam.
Rejtvénynek is rossz.
Bocsáss meg, de nem EZ Mo.
Ez dr. Tamás Ágnes!
Ne általánosítsunk!
Én azt gondolom, hogy egy fog nem gyullad be este 11 kor, az már előtte is fájt. Szerintem ez alapból nem volt sürgősségi ellátás. Elég lett volna egy fájdalomcsillapító és másnap normális időben elmehetett volna fogorvoshoz.
Tanulság, hogy ha fáj a fog, nem kell halogatni, mert később a gyulladt fogat nehezebb kezelni, sok esetben már csak a húzás marad.
Mindenesetre jobbulást.
Egyetlen oka van annak,hogy ismét elolvastam ezt a gyűlölettől fröcsögő írást.Kaptam egy kedvesnek nem mondható,fenyegetőző privát levelet ennek a hölgynek valamelyik ismerősétől,aki úgy érzi, védelmébe kell vennie a Cuczy fedőnevű honpolgárt.
Igen,valóban a kelleténél szigorúbb hangon reagáltam a hölgyike írására,ezért hajlandó vagyok a következő szóval méltatni: SORRY.Azért megragadom az alkalmat,hogy kiegészítsem a korábbi véleményemet.Közlöm minden egészségügyben sérelmet szenvedett egyénnel,hogy nincs olyan munkatársunk,aki szándékosan ártani akarna egy betegnek.Mi tiszteljük a beteg embereket és maximális empátiával igyekszünk orvosolni a panaszaikat.Azt elismerem, előfordulhat,hogy az ügyelet 32. órájában már nem tudjuk széles mosollyal hallgatni a szitkozódó alkoholistát...pedig ez is kötelességünk lenne,nem?Ami a tisztelt hozzászóló nyegle megjegyzését illeti,miszerint "akinek nem tetszik,pályát lehet módosítani és visszafizetni az államnak a képzés költségeit" a következőt tudom válaszolni.Alkotmányos joga mindenkinek (tehát az egészségügyi dolgozónak is),hogy képzettségének,az elvégzett munka minőségének és mennyiségének megfelelő bérezésben részesüljön. Európai Uniós tagállam vagyunk,ennek ellenére a minket megillető bér kb.10%-át fizeti ki az állam,tehát a 90%-át hónapról-hónapra ellopja. Tehát hogy is van ez? Ki tartozik kinek?
Egyetlen esetben voltam igazán nagyon beteg,1 hónapot töltöttem egy klinika intenzív osztályán a lombik-program után.Végtelenül nagy hálával és tisztelettel gondolok vissza az orvosokra és a nővérekre,nagyon sokat köszönhetek nekik.Eszembe sem jutott bárkit hibáztatni a problémámért.Lám,nem vagyunk egyformák,szerencsére...!
Egy éve újra kellett csináltatnom a fogsorom. Ahogy viccesen szoktam mondani: családi örökség, avagy "gyári" hibám, illetve a nem létező fogam(fogsorom).
A fogdoki át küldött Szolnokra a szájsebészhez. Időpont kérés. Evidens. Reggel 8-ra kaptam időpontot. Oké. Beutaló, TAJ kártya leadva. A szájsebész FŐORVOSÚR (kikérte magának), rögtön 12,30-kor (paraszt idő szerint: fél egykor) megérkezett.
Az összes maszek betegét behívta, a többivel nem foglalkozott.
Én kellőképpen "agyilag bedurranva", kértem fél háromkor (14,30), nem érdekel, hogy nem lát el, de a TAJ kártyámat adja vissza, mert egy új kártya 5.000,- Ft, ami nekem pénz, és idő. Ekkor kegyesen behívott, szinte bele se nézett a számba, közölte, hogy jöjjek vissza pénteken (ez volt kedden). De igazából akkor durrant be az agyam amikor a "kedves nővér" az orrom alá dugta a papírt, hogy írjam alá.
Beteg felvétel: 8,30; ellátás időpontja: 8,45, ja és a további kezelésekre vonatkozóan meg nem jelenésem esetén minden felelősség az enyém.
Na ekkor a Szolnoki "nagy SZTK-ban" megismerkedtek a MINDENSZENTEKKEL!
Tudom, hogy hülye vagyok, de azt is tudom, hogy a számítógépen hogyan lehet az órát átállítani.
2006. október 9.-én műtötték a férjem csípőprotézissel.
Az akkori házi orvosunk 220/130-as vérnyomással elengedte a műtétre. Az altatódoki "dobott" egy hátraszaltót, közölte műtét nincs még a vérnyomást lejebb nem viszik. Szerencsénk volt a szerencsétlenségben, hogy az ortopédorvos nem küldte haza (8 hónap várakozási idő után), hanem kivárta, hogy a vérnyomását lejebb vigyék.
A kórházból ahogy kijött házi orvost váltottunk, mert ez volt az utolsó csepp a pohárban.
Az új doki ahogy a férjem "járó" képes lett elkezdte a vérnyomását beállítani. 2007. március 15.-én (nemzeti ünnep, hosszú hétvége), előtte kb. 2 nappal kapott a férjem új gyógyszert, a vérnyomása 80/60-ra leesett. Az étkezőben mint egy darab fa, úgy esett össze.
Gondold el a férjem eszméletlenül fekszik, a fiam, és a lányom vidéken voltak, én megpróbáltam a lenge 96 kilóját felemelni. Nem bírtam.
Hívtam az ügyeletet, nincs orvos. Mentő, ha az orvos nem írja ki, nem jön, mert itt nincs mentőorvos.
Kínomban a rendőrséget hívtam (a fiam rendőr, és akkor éppen a pesti tüntetőket "pesztrálta"), azok hoztak egy orvost, és akkor "borult ki nálam a bili".
NEM HISZED EL, EGY NŐGYÓGYÁSZT!!!
Mivel hőn szeretett városunkban a hétvégi ügyeletet nőgyógyászok adják. Igaz, Ő rögtön megállapította, hogy a férjem nem terhes.
Ja, azt már csak "desszertként" jegyzem meg, hogy a Mezőtúri Kórház Kistérségi Orvosi Ügyeletet lát el. HÉT, azaz HETES DARAB TELEPÜLÉS tartozik ide.
DE MINEK?
Csak, hogy legyen egy kis mosoly:
2008. május 8.-án ugyan annál a nőgyógyászdokinál született az unokám.
Nem vitatkozni akarok, senki ne értse félre!
Egy dolgot azért érdekességként megemlítenék. Akkor, amikor volt vizitdíj, nem volt ekkora forgalma sem az orvosi rendelőknek, sem az ügyeleteknek.
Nem azt akarom ezzel mondani, hogy az itt említett esetek nem igényelték a sürgős ügyeleti ellátást, csak azt, hogy van olyan probléma is, ami várhatna reggelig.
Nem,dehogy sajnálom.Az ügyelet azért van,hogy ha valaki sürgősen orvosi segítségre szorul ,az igénybe tudja venni.Én akkor sem megyek orvoshoz,ha más már 10 szer elment volna,életemben kétszer voltam ügyeleten amikor igenis szükséges volt.Egyszer ,jó tapasztalataim voltak,nem volt unott pofa,sem harag ,amikor is mertem ügyeletre menni,a másik alkalommal ,40 percet váratott a doki,és igen dagadsz szemekkel és unott pofával ,adott egy lázcsillapítót,és elzavart szó szerint.Ha nincs mellettem a férjem leájultam volna a székről 41 fokos lázzal és tüdőgyulladással.
Ha én orvoshoz kényszerülök menni,akkor nyomós okom van rá,és ezt elhiheted,mert amúgy utálom az egész egészségügynek nevezett betegségügyet.
most néztem meg a lapodat- és elnézést , ha személyeskedésnem érzed a válaszomat, nem annak szántam
gratula a pocaklakóhoz és minden jót mindkettőtöknek
Eszembe nem jutna egy torott labbal vagy barmely csonttal reggelig varni, hogy orvoshoz induljak.
Erdekes ez a kijelentesed. Valaki este elesik, akarmi es eltorik pl. a laba (szemmel lathatoan) . Biztosan nem talalsz olyan ep eszu embert, aki lefekszik aludni, hogy majd masnap orvoshoz menjen, raadasul ezek szerint azon szerencsesek koze tartozol,aki nem tudja, milyen fajdalommal jar egy labtores!
Ha belelátsz a másik oldalba is, akkor ne légy részrehajló!
Senki nem kényszeríti az orvosokat, hogy orvosként dolgozzanak. Akkor, amikor vállalták hogy kitanulják a szakmát, pontosan tudták, hogy milyen állapotok uralkodnak ebben az országban.
Milyen jogon engedik meg maguknak, hogy a betegeken vezessék le az elégedetlenségüket, frusztrációikat?
Én is belelátok a másik oldalba, elég közelről. Vannak még olyan orvosok, akik kialvatlanul és hálapénz nélkül is képesek emberi hangnemben beszélni a beteggel, akkor, amikor az a leginkább rá van szorulva az orvosra!
Ugyanis az orvos van a betegért, és nem fordítva.
Ha ismered az esküt, akkor abban nagyon szépen és pontosan meg van fogalmazva.
Ha valaki nem tudja tartani magát hozzá, akkor pályát lehet módosítani, és vissza lehet fizetni az államnak(adófizetőknek) az orvosi képzés díját.
Szted miért fizettem ki? mert szted nem kötelező az ügyelet és sajnos a hozzád hasonló felfogású orvos ül az ügyeleten, aki ugyan az én havi több mint 100 ezres adómból alszik ott, mert őszerinte sem életmentő, de valamiért mégis bent kell ülnie!
Pont arról van itt szó, hogy van ügyelet, de nem foglalkoznak vele, te mégis szajkózod, hogy indokolatlan. Akkor miért találták ki? miért fizet érte az állam? miért kell ott ülnie a dokinak? és végül ennek ellenére miért nem jutunk el az ügyeletre az esetek többségében? És nem az orvos dolga eldönteni, hogy ki fizeti az adót és ki nem...
Valoszinü meg soha nem fajt a fogad, de öszinten nem is kivanom...!
Pl: Magyarorszagon töltöttem a karacsonyt.Dec.24 delelött ereztem, hogy erzekeny az egyik fogam.Kb.3 ora mulva bevettem egy fajdalomcsillapitot, mert mar nagyon fajt.Delutan elindultunk Mo-ra.Este 18 ora utanra bedagadt az egesz arcom.19-ra utan felhivtam egy fogorvost( egy kis varos a hatar mellett), elmondtam neki mi a panaszom, fel ora mulva mar ott ültem a rendelöjeben, szent este....
Masnap delelött visszarendelt, söt meg az ünnep 2. napjan is.Az egesz kezeles 2000Ft-ba került.
További ajánlott fórumok:
- Te hogy éled túl a fogorvosi kezelést?
- Ma megdöbbentő dolgot találtam egy próbafülkében. 😮
- Milyen fogorvosi kezelések ingyenesek, ha a körzetihez megyek?
- Ha van TB-kártyám/jogosultságom ingyenes fogorvosi ellátásra, mi az amiért mégis fizetni kell és kb. mennyit?
- Létetzik Budapesten tb támogatott, fájdalommentes fogorvosi ellátás?
- SM betegként nagyon megdöbbentett Lang Györgyi halálhíre.