Ha van TB-kártyám/jogosultságom ingyenes fogorvosi ellátásra, mi az amiért mégis fizetni kell és kb. mennyit? (tudásbázis kérdés)
Szerintem pont az a baj, hogy a páciensek nincsenek tisztában azzal, hogy mi ingyenes és mi nem, mire lehetne hivatkozni.
Sőt, aki folyamatosan olyan orvoshoz jár, aki pénzt kér, az nem is tudja, hogy van olyan orvos is, ahol nem kell ugyanazért fizetni.
Miért nem ellenőrzik őket?
A páciensek odamennek, szerintem sokan nincsenek is tisztában azzal, hogy mi ingyenes, mi nem és a dokinak, ha ráfér a lelkiismeretére és elég pénzéhes akkor pénzt kér - ezek szerint!?!
@Vikyci,Menyus72
és mások,akiktől pénzt kértek:
Ha feljelentenéd/-nék/ azokat, akik pénzt kérnek olyanért, amiért a törvény szerint nem kellene, akkor megütnék a bokájukat, megérdemelnék!!!
A párom körzetese kér pénzt a fehér tömésért, 6 vagy 7 ezret asszem. Felháborító!!!
Az enyém nem kér pénzt ugyanezért.
köszi az eddigi válaszokat
ÉS
Igen, én a kijelölt
"körzeti" fogorvosra gondoltam,
félek, hogy esetleg már nem lehet betömni, húzni kell
és ha a húzás fizetős, akkor mennyi lehet?
Ha mégis a tömés fizetős, az mennyibe kerülhet?
Ezért írtam a kérdést.
A fehér tömésért sem.
Én kb egy éve voltam sztk körzeti fogorvosnál tömésen és fehér esztétikait kaptam ingyen tb-re, de 2007-2008ban mikor terhességi fogkezelésre jártam már akkor is fehér tömést rakott bele.
Szerintem amalgánt már nem használnak.
A foghúzás és az összes fogmegtartó kezelés ingyenes. Tehát a fehér tömés is, báőr sok fogorvos próbál ezért pénzt kérni.
Tehát, ki ne húzasd a fogad, ha nem szükséges!
További ajánlott fórumok:
- Te hogy éled túl a fogorvosi kezelést?
- Megdöbbentő fogorvosi ügyelet
- Milyen fogorvosi kezelések ingyenesek, ha a körzetihez megyek?
- Aki saját maga után fizeti a tb járulékot, jogosult-e valamilyen ellátásra?
- Hydrochepalusra műtött gyermekem után milyen ellátásra vagyok jogosult?
- Kismamaként milyen ingyenes fogorvosi ellátást vehetek igénybe?