Megbízhatóak a mai bankok? (beszélgetés)
Előjegyzett bruttó betéti kamat: 3 HUF
Ennyi a kamat a számlámon, pedig mindig van rajta pénz.:))
Abszulutli nem!
Felre vezetnek.
Kiralyt jatszanak.
Feleslegesen megvarakoztatnak.
Fontoskodnak.
Penzt kernek, amiert nekik odaadod a penzedet.
Penzt kernek amikor visszakersz belole.
Penzt kernek amiert ok hasznaljak.(kezelesi dij!)
egyszer akartam betenni otthon egy osszeget, es kezelesi dijat akartak felszamolni erte. Megkerdeztem aki ott dolgozott, hogy van e autoja? Azt mondta van. Mondtam neki adja ide nekem majd en hasznalom, es majd kuldok neki egy szamlat kezelesi dijrol, es ha akarja neha hasznalni, kerek kezelesi koltseget erte! Es amikor vissza akarja kerni, akkor is kezelesi dijat szamolok fel neki erte! Mert azert az osszegert, amit be akartam tenni azert igazan kaphatni egy nyugati kocsit. Persze , hogy nem tettem oda be a penzem.
Ahol en elek, ott odonkent uj kuncshaftok szerzesere csinalnak Campanyt, es kuldenek 200 dol. csekket, hogy vigyem be nekik es azzal nyissak egy uj szamlat naluk. kikotes , hat honapig ne vegyem ki azt a 200-at... Masoik bankok 100-vagy 150 Dol. csekkeket kuldenek , csak hogy vidd be hozzajuk es kezdj egy uj szamlat nallunk. A fizetesem is oda megy automatikusan, kamatot kapok ameddig nalluk van, annyit veszek ki amenyit akarok, NINCS penz kezelesi dij, meg kiveteli, meg betevesi dij, a csekkonyvemet is ingyen kezelik kikotes, hogy mindig legyen benne $1000. Ot -tiz percnel sosem voltam tovabb bent a bankban!
Nem kell leulnom es varnom felorakat, amik azok Pack-Man-t jatszanak! Azok a jobb bankok.
Akik mindenert penzt kernek, azok tul kapzsik, azokkal nem szaban uzletelni, azokat hagyni kell, ki kell kerulni nagy ivben.
Nekem is volt valamikor, de már nem érdekel.
Biztosítást is kötöttem amire szintén volt állami támogatás, de az utolsónál miután megkötöttem az állam egy tollvonással megszüntette. Kivenni nem érdemes mert alig kapnék valamit. Akár a Fundamentával is megtehetik ha akarják. Én már nem bízom ilyesmiben.
De van. A pénzpiaci alapok ilyenek, azok mögöttes befktetése jellemzően betét, így valóban bármikor befizatethető rá összeg, és ki is vehető, csak nem biztos, hogy megéri, mert ugye az alapokat értékpapírszámlán tartják nyilván, ahol szintén van számlavezetésidíj, és tranzakciós jutalék is, illetve a szokásos adók és járulékok is.
Az ingatlanalapokat minimum 1 évre érdemes megvásárolni, a kötvényalapokat 3 évre, a részvénytalapokat meg hosszabb időre.
A kamat mindig napi, csak az elszámolása változik.
Van ahol csak a futamidő végén írják jóvá, van ahol fix időközönként (havonta, negyedévente, stb.)
És létezik olyan betét, amelyikbe bármikor befizethetsz és bármikor ki is vehetsz, de ezeknék figyelni kell, mert a legtöbb esetben van egy minimum idő, amit meg kell érnie a betétnek, és ha előbb veszi ki az ember, akkor még vissza is kell fizetnie azt a kamatösszeget, amit úgy vett fel, hogy pl. nem volt bent a pénz a számlán 3 hónapig, de a kamat elszámolódott...
Nem mondom, hogy rossz, de 4 vagy 8 évre eloszlik az a 30%
.
További ajánlott fórumok:
- DPD futárszolgálatról várok tapasztalatokat. Megbízható-e?
- Aki tanultabb, értelmiségi munkát végez, azok megbízhatóbbak egy szakmunkásnál? Hűségesebb stb?
- Nifty és Prenatest, mennyire megbízhatóak?
- Szeretnél Tenerifén élni? Magyar kolónia létrehozásához megfelelő anyagiakkal rendelkező, megbízható társakat, és barátokat keresünk.
- Tudtok Miskolcon megbízható, kedves nőgyógyászt ajánlani?
- Hol lehet találkozni, ismerkedni rendes, megbízható férfiakkal?