Meddig tart egy válóper, ha nincs vitás ügy? (tudásbázis)
Anyu az öcsém után se kért tartásdíjat (én már nagykorú voltam).
Ezt úgy lehet megoldani, hogy megállapodtok a tartásdíj összegében, azután te nyilatkozol arról, hogy lemondasz róla. Ha jól emlékszem..
A gyerek miatt mindenképpen két tárgyalás lesz.
És hiába nem kérsz gyerektartást, a bíró meghatároz majd egy összeget, merthisz az apának is hozzá kell járulnia a gyerek tartásához.
A bíróság leterheltségétől függ, és mivel most volt a nyári szünet, sok helyen fel vannak torlódva az ügyek. A két tárgyalás olyan fél év alatt lemegy, ha jól mennek a dolgok.
Onnantól, hogy be voltak adva a papírok, úgy emlékszem 3-4 hónap telt el a tárgyalásig. Nálunk nem volt gyerek, de úgy emlékszem azt mondták, ha van gyerek mindenképpen 2 tárgyalás van. Tehát az min fél év.
Miért nem kérsz tartásdíat?
Szia!
Néhány hónapba beletelik, mivel van egy kötelező várakozás.(Hátha kibékültök.)
Nekem anno - 2 éve - kb 4 hónap volt, mire az utolsó tárgyalást időzítették.
Egy kiskorú gyermek van,akinek az elhelyezésében megegyeztünk,a láthatásban is-korlátlan.
Gyerektartást nem kérek.
Vagyoni vita nics.
Így?Vajon mennyi idő?
Köszönöm!
További ajánlott fórumok:
- Ha van akaraterőd és kitartó vagy nincs lehetetlen, le tudsz fogyni!Velem tartasz?
- Fogyózok, nincs kedvetek velem tartani?
- Gas.hu (Emfesz kft)-hez tartoztunk, felfüggesztették őket. Most hová kell diktálni a mérőóra állást? A mol.hu-n nincs róla infó
- Beengednek a bíróságra idézés nélkül vagy nem? A válóperemről van szó de idézésünk nincs!!
- SOS! A kézzel írt válóperes papír mintaszövege nincs meg vkinek?
- Válóper folytatása iránti kérelem tartalmi részében tud valaki segíteni?