Meddig kell megérkezzen az adóbevalláshoz szükséges papír? (tudásbázis)
Jók vagyunk, Sunflower1 :)
Szintén szakmabeli?
Először le kell töltened a nyomtatványkitöltő programot innen:
Utána a 1153-as nyomtatványt innen:
Ezen kell elkészíteni a bevallást a munkáltatótól kapott igazolás alapján. Ezt kitöltöd, kinyomtatod, beküldöd asszem május 20-ig kell.
A kapott igazolást nem kell beküldeni, azt meg kell őrizni.
Elvileg az igazoláson szerepel, hogy az adott tételeket a bevallás hányadik sorába kell beírni, a program pedig ellenőrzi, hogy helyesen töltötted-e ki a nyomtatványt.
Dehogy is!
A munkahelyi igazolást be ne küldd!!!!
A legegyszerűbb, ha bemész egy ügyfélszolgálatra, ott kapsz nyomtatványt (ha kérsz), és segítenek is kitölteni, ha tényleg csak ennyi volt a munkád. De én is segíthetek, ha netről letöltötted a keretprogramot és a nyomtatványt, és elakadsz!
Május 20 a határidő, szóval ráérsz :)
2011. novembertől-2012 februárig volt
Tehát töltsem le, és azt kitöltve, a munkahelytől kapott igazolással, küldjem be.
Én azt gondoltam automatikus, hiszen egyszer kaptam, kiküldték pár éve, pedig még tanuló voltam. Gondoltam, ha már adóztam, nyilván vagyok tartva és kapok, de nem, ez kész vicc.
Köszi!
Ha 2011 az első év, hogy jövedelmed volt, tehát adóbevallást kell benyújtanod, nem biztos, hogy küldenek.
Kérni kell, vagy a legegyszerűbb neten kitölteni. Ki lehet nyomtatni és úgy beküldeni, ha van ügyfélkapud, akkor közvetlenül is beküldheted.
Első munkahely volt, de vége lett februárban.
Várom, hogy mikor kapom meg az adóhivataltól a bevalláshoz szükséges nyomtatványt, de még semmi.
További ajánlott fórumok:
- Milyen papírok szükségesek hogy 2 és fél éves fiamat anyósomék nyaralni vigyék külföldre?
- Milyen papír szükséges 2 éves gyereknek Horvátországba?
- Fordíttatott már valaki házassághoz szükséges papírokat az Országos Fordítóirodánál?
- Egyéni vállalkozás indítása, milyen papírok szükségesek?
- Milyen papírok szükségesek a jogosítvány megszerzéséhez?
- Elkevertem a munkaügyi központtól kapott adóbevalláshoz szükséges papírjaimat. Más városban élek, az idő szűkös, e-mail-ben átküldik?