Meddig kapjon babyvízből készült tápszert a baba? (tudásbázis)
1 éves korig forraltam a vizet, babavíz csak azért volt itthon, hogy legyen, ha esetleg nem lenne vizünk pl. elzárják.
1 éves kora óta nem forralom.
Én forraltam neki a csapvizet cirka 8 hós koráig, onnantól meg csak megindítottam a melegvizes csapot a megfelelő hőmérsékleten.
Én szénsavmentes ásványvizet, amit a felnőtteknek való még soha nem adtam neki, mert annyi ásványi anyag van benne, hogy a veséit megterheli.
Babavizet csak a tanyánkon használtam - ott nincs vezetékes víz, csak fúrt kút.
A sógornőm a mai napig (4éves lesz márciusban a gyerek)forralja neki a vizet, úgy itatja.
Sziasztok!
Az Én kisfiam elmúlt 2 éves,de még mindig forralok neki vizet vagy szénsavmentes szentkirályit adok neki.Sima csap vizet nem adok.
Babavizet egy éves kora után hagytuk el,akkor tértünk át a szetkirályira,ez olcsobb és lehet adni.
Sziasztok!
Én pici korában babavizet, kb 8 hós korától szénsavmentes ásványvizet, 1,5 éves korától meg adom a csapvizet (forralva). Semmi baja nincs.
A babaviz egy nagy pénzpocsékolás. Megfogod a lábast, forralsz neki 2 liter vizet, kb 5 perc alatt megvan és ihatja egész nap.
Mi a fenének megvenni a babavizet???
Sziasztok!
Nekem nyolc hónapos a babám és most cserélem le a babavizet ásványvízre.
Csapvizet nem adnék még neki.
Sziasztok!
Én kb. 9 hónapos koráig forraltam neki a vízet, kapott babavizet is, de aztán elgondolkoztam, hogy régen sem volt babavíz, mégis megnőttek a gyerekek...Nálunk jó minőségű volt a víz, úgyhogy azt forraltam, de pl. ha valaki olyanhoz mentünk, akinél tudtam, hogy szar, akkor vittünk babásat. :) Tápszert 1 éves koráig kapott, azóta tejet iszik, reggel és este :)) Ha megteheted, akkor vedd meg neki, mert ártani biztos nem árt, de ha másra is el tudod költeni azt a pénzt, akkor szerintem felesleges..
azt honnan tudod hogy jó a víz?
Van vmi adat erről vhol esetleg minden városról?
Az én babám is Nagy Panka
:D
:)
HEló nagypanka!
Ez a te neved, vagy a babádé?
Amúgy köszi a választ:)
További ajánlott fórumok:
- Amikor elhagyom a szoptatást, rendes tejet adjak az 1 éves babámnak vagy tápszert?Ti hogyan csináltátok a szoptatás befejezése után?
- Szerintetek mit adjak az 1 éves kisfiamnak anyatej helyett: tápszert vagy tehéntejet?
- Milyen tápszert kap/kapott a gyereked és hány hónapos koráig?
- Ti milyen tápszert adtok másfél-éveseteknek?
- Szerintetek két hónapos csecsemőnek mit lehet adni tápszer mellé táplálék pótlásra? ( a tápszertől nagyon gyarapszik a súlya)
- Mivel keverhetném a tápszert, hogy a gyerek elfogadja?