Meddig igyon cumisüvegből a gyerek? (tudásbázis kérdés)
A fiam csak a tejet issza a cumisból... az összes többit pohárból, illetve ez víz, meg oltári ritkán tea, vag kakaó, de ha csak én is iszom, akkor kér olyat, tehátt neki a tej sokszor fedezi a folyadék igényét. Tudom, hogy nem jó, de ez nyugtatja meg. Nem fogom "felhergelni" ezzel....
Mellesleg próbálkoztam már sokféle dumával. Ilyenkor kisfiú, máskor meg meg már nagyfiú, attól függ miről van szó... Mostanában még az is eszébe jut, hogy cicizni akar... csak mert az unokahugija 4 hónapos és ellátta tőlük :)
Szóval, ha még 5 évesen is bvan aki cumisüvegezik, akkor ez van. Az oltárhoz már csak nem viszi majd... :)
Az én nagyobbik fiam még első osztály elején is cumisüvegből volt csak hajlandó meginni a reggeli kakaóját.Tudtunk rá hatni,hogy ő már nagyfiú de ezután nagyon sokáig nem ivott sem tejet sem kakaót.
Szerintem hagyd ha jól esik neki.Majd beérik.
Sziasztok!
Minél korábban szokik le , annál jobb,és annál könnyebben megy. Nekem mindkét gyerek még 2 éves korában letette. A nagy azért mert azt mondtam hogy a kisbabák isznak cimisból, és mivel ő már akkor nagylánynak tartotta magát, önérzetből kidobta a kukába. A kicsi meg a bölcsibe pikk-pakk
Szóval a lényeg hogy minél előbb teszitek le annál jobb,mert a gyerek ahogy nő úgy lesz egyre okosabb, és fog ragaszkodni a cumishoz.Tegyetek bele egy pohárba folyadékot, és vagy ez van vagy semmi. Ne félj, ha szomjas lesz megissza...
Én ezt tenném
Sziasztok!
Azén lányom ötéves és még mindig cumisüveggel alszik és ha kicsit fáratt abba a pillanatban cumisüveget kéri.Megpróbáltuk elvenni tőle de szinte fulladásig sírta magát. Nemtudom mit csináljunk vele?Ha mondjuk neki,hogy adjuk a télapónak erre a válasz nembaj holnap veszünk a tescoban újat.
Hát ezzel nagyon nem értek egyet, és sajnos meg kell mondjam nekem még bántó is így ebben a tömör formában a kijelentésed.
Ha valaki, akkor szerintem én megküzdöttem a szoptatásért, nagyon belebetegedtem -7 kg 2 hónap alatt, hogy a kisfiam nem akart szopizni, mert annyira elaludt és nem szívott. Mindent próbáltam, kis mérőpohárból adtam neki a tápszert, hogy szopizzon a cicimen jobban, hátha akkor beindul a tejem... 1-2 hónap után feladtam és áttértünk a cumisüvegre, kicsit több is lett a tejem a poharas itatástól,de nem volt elég így sem, és 11 hónapig meg is maradt.
Szóval a cumisüveg máig is megmaradt (már 3 éves) és csak a tejet issza belőle, ez nyugtatja meg. Soha nem fogom erőltetni neki, hogy tegye le - azt ami jól esik neki, ettől erőszakkal szakítsam el??? Ez az egy kisbabás szokása van, se nem cumizott, se nem szopta az ujját, stb.
nalam meg mindeg cumibol isszak a tejet pedig lanyom 4 es fel ,fiam 2 es fel
en egyaltalan nem banom!!!
orulok ,hogy kell nekik igy is a tej
mast mindent poharbol isznak
gyereke válogatja.
nekem a nagylány több mint 2.5 volt mikor letette. de ugy hogy csak este reggel kellett neki már. azon kivül phárból ivott
a kisfiam meg szeptemberbe a bölcsibe másnap.ő is kb 2.5 volt
de ő egyik percről a másikra
hazajött a bölcsiből és eldobta.nyúlt a pohárért. biztos látta a többieket és piszkálta a dolog.de előtte sose ivott pohárból. pár óra alatt megtanulta.
Ameddig akarja. Egy idő után zavarni fogja a környezete véleménye.
Habár volt olyan ismerősöm, aki 12 éves koráig este abból itta a tejet otthon. Talán addig már nem kéne elmenni.
Úgy látszik, nem csak nekem van ilyen problémám. Nálunk is a cumisüveg nagyon megnyugtató a kislányomnak, hiába próbálom itatni pohárból. A csőröstől egyenesen kiakad, a pohárral egész jól haladtunk (persze sokkal kevesebbet ivott), aztán egyszer meglökte a poharat és az orrába ment. A barátnőm is azt mondja, hogy ne eröltessem.
Viszont most a cumisüveggel azt csinálja, ha odanyújtom neki, ellöki, nyüsszög, de tudom, hogy szomjas. Le kell elé rakni és úgy iszik, nem engedi, hogy itassam. Hm...
Én is így csináltam. Cumi, csőrös pohár a szekrény alján, néha ajándékozok belőle.
6 hósan már pohárból itattam.
Csak ez egy más eset.:)
További ajánlott fórumok:
- Milyen cumisüveg sterilizálót vegyek?
- Káros-e, ha cumisüvegből Nesquik kakaót iszik a kisgyerek?
- Bevásárlás közben te engeded a gyereknek, hogy egyen-igyon vagy csak fizetés után kaphatja meg, amit kért?
- Kapjon cumit a baby?És a cumisüveg?De meddig?Leszoktatás?Tapasztalatok?
- Hogyan vegyem rá a gyereket, hogy egyen/igyon az oviban?
- Meddig kell kifőzni a cumit, a cumisüveg cucliját és meddig kell forralva adni a vizet a babának?