Kapjon cumit a baby?És a cumisüveg?De meddig?Leszoktatás?Tapasztalatok? (beszélgetés)
Ha nem akarja, nem muszáj. Egyszer próbáltam, az én Lányom a szoba másik végébe köpte. Azóta nincs. Most két hónapos, azt hiszem, ha eddig nem kellett, már nem is fog.
Cumisüvegből kapja a kajcsit, mert tápszeres. De azt nem szeretném, ha később azzal rohangálna mindenhova, ha már nagyobb lesz. Azt szeretném, hogy tudja, hogy csak evésre való.
sztem se most trükközz, ha szeret cumizni. nagyon ráér még elhagyni.
a nagyobbik fiam 5 évesen még alváshoz "használta", akkor kiesett az első foga, és mondtam neki ha ferde fogakat akar nyugodtan lehet tovább... hát nem akart, és el is hagyta.
a kisebbnek már elvből nem adtam cumit, ő az ujját szopizta, 10 hósan becsípott az ajtó, hólyag lett rajta, ő meg ezért szokott le.
szóval majd idővel elhagyják...
sok sikert a 2 kicsi gyerkőchöz :)
Én örülnék valami tippnek, a kisfiam bő 20 hónapos és elalváshoz kell még cumi.
Viszont a napokban esedékes hogy kibújjon a kishugi, mostanában nem akartam trükközni hogy elvegyem a cumiját is, lesz elég baja szegényemnek...
Lányom 4 és fél évesen dobta ki. Utána nem volt gond.
A kisfiam 3 és fél éves és még cumizik:((((
Tehát milyen idősen?
Az enyém 11 hónaposan fogzás miatt leszokott róla, nem is kell neki...
Tök jó:D
Szerintem mindig gyerekfüggő. Ha nem kéri, kiköpi, ne add neki. Ha elfogadja és ez őt megnyugtatja, akkor add. A nagy fiam nagy cumis volt, de 2,5 éves korában leszokott. 2 éjszaka nyügi és kész. A cumisüvegről meg úgy, hogy elment a nagyszülőkhöz aludni és elfelejtettük az üveget. Aztán megitta pohárból. Ekkor már evett, ivott ügyesen, de a reggel-esti kakaó még üvegből kellett. Gyönyörű fogai voltak/vannak.
A kicsi 2 éves van cumi is, cumisüveg is, de nem parázok. Mire kell, leszokik róla.
Inkább jobb nem eröltetni... a nagyobbik fiam 4 éves lesz és még mindig cumisüvegből issza a tejet reggel és este... már a lelkemet is kibeszéltem neki,de kell neki.
A kissebb viszont csőrös bögréből iszik,nem kellett neki az üveg.
A két véglet. :)
ha nem igényli kár erőltetni.
Az enyém is csak néha kérte a cumit, a cumisüveget nem is nagyon ismeri. Egy gonddal kevesebb, nem kell leszoktatni. Úgyis van más ami fejtörést okoz :)
További ajánlott fórumok:
- Hogyan lehet leszoktatni párunkat az ivásról?
- Kutyát a felugrálásról hogy lehet leszoktatni?
- Számítógép függő lett a férjem, hogy lehetne leszoktatni róla?
- Hogyan tudom 2, 5 éves lányomat leszoktatni a cumisüvegről, mire megy oviba? Ötleteket várok, köszi.
- A BPA csak cumisüvegben veszélyes? Minden cikk és a tiltás is csak arra vonakozik. De pl. a cumit is forró gőzzel fertőtlenítjük, stb...
- Meddig kell kifőzni a cumit, a cumisüveg cucliját és meddig kell forralva adni a vizet a babának?