Meddig élvez most védettséget egy anyuka a munkahelyén? (beszélgetés)
Ősszel letelik a gyesem, és volt főnököm kijelentette, nem vesz vissza, mit tehetek, ha el akar küldeni?
Ez a címe! Az eleje a lényeg, mert a későbbiekben egy csúnya megnyilvánulás miatt más irányba irányul a beszélgetés. A tárgya minden más, tehát nem a babás fórumokban találod.
És nem perelte be a céget?
Én úgy tudom, ha védett, akkor nem tehenek ilyet, foglalkoztatni kell.
A sógornőm még a régi rendszer szerint védett, és kereskedelemben dolgozik. Amikor visszaakart menni, az az üzlet nem tudta visszavenni, mert nem volt pozíció, de keresni kellett neki másik üzletet. Dolgozik.
Köszönöm!
Mert elgondolkodtam ezen, és azért 1 év bedolgozási idő kell, hogy a munkáltató ne küldjön el a későbbiekben, de azért 1 évesen nem tudnám bölcsibe adni a kisbabámat.
Persze még ráérek ezzel foglalkozni, csak szeretek tisztában lenni a dolgokkal.
Sajnos nem tudom már, hol olvastam, de ott azt írták, hogy a védettség ugyanúgy 3 évig jár.
Megpróbálom újra megkeresni.
A régi rendszer szerint, ugye 3 évig maradhatott otthon az anya, a csöppségével, és ez azt is jelentette, hogy a gyermek 3 éves koráig, a munkáltatónak foglalkoztatnia kellett az anyát, ha az anya a gyermek 3 éves kora előtt visszament dolgozni. Ez jó volt, mivel ha az anyuka a gyermek 2 éves korában ment vissza dolgozni, akkor még volt 1 év, amikor védettséget élvezett, és amunkáltató nem küldhette el. Ez az 1 év általában elég volt ahhoz, hogy az anyuka újra bedolgozza magát.
Azonban ezt az időt 2 évre csökkentették most. Ez mit jelent? Hogy a védettség is 2 évre csökkent? Szóval ha otthon maradok 2 évig a gyermekemmel, akkor utána a munkáltató már nem köteles a gyermekl 3 éves koráig foglalkoztatni, és kirúghat? Vagy legkésőbb a gyermek 2 éves korában vissza kell mennem dolgozni, de a védettsége ugyan úgy a gyermek 3 éves koráig tart?
Aki tudja, hol lehet ennek utána nézni, vagy pontosan hogy van ez, az írja meg!
Köszönöm!
További ajánlott fórumok:
- Mitől függ, hogy hecceli egymást egy férfi meg egy nő a munkahelyen?
- Teherbe estem, viszont nemrég kezdtem új munkahelyen. Rosszul viselem a terhességet, se táppénz se GYED?
- Hogyan tarthatnám titokban, hogy ne kerüljön a munkahelyembe?
- Nyudíj mellett dolgozott anyukám, ma megszűnt a munkahelye. Kaphat munkanélkülit?
- Ha kislányom 2 éves kora után visszamegyek dolgozni, meddig tart a védettségem a munkahelyemen?
- Mely állatok összes egyede élvez védettséget Magyarországon?hüllők, rovarok, kétéltűek, emlősök