Második babával előbb indul be a szülés, mint az elsőnél? (tudásbázis)
Nálam az első 38. hét volt
A második 36. hét, némi kis koraszülés..
De a harmadik 42!! hét volt.
A negyedik meg A KIÍRT NAPON SZÜLTEM.. Hát nem hittem volna.
Köszi szépen. Hát Ausztriában élek, így itt 37 hetesen volt az utolsó vizsgálat, nincs több. Így ebből nem tudok kiindulni. Illetve kiírás után 2 nappal van kontroll, ha addig nem akar kibújni.
Hát ha tényleg igaz az, hogy az idő fele az előzőnek, akkor nem is kell annyira sietnem ;-) Nekem erős jóslók után váltott át az igazi fájásokra így volt 28 óra, de ha csak a ténylegesen rendes fájásoktól nézem, akkor is megvolt a 20 óra. 10 órával teljesen ki lennék békülve :-) Remélem tényleg ki lehet ebből indulni.
Nekünk is ezt mondta a doki és a szülésznő, de igazán pontosan nem lehet megmondani, hiszen minden terhesség más még ugyanannál az anyukánál is. De a vajúdási időre vonatkozólag így szokták bemérni, mert a tapasztalat ezt mutatja.
Maga a nap azért sem mindig biztos, mert függ a baba érettségétől is, ami lehet, hogy kicsi súly ellenére is megvan, de lehet, hogy nagyobb súlynál is a baba még nincs "készen". Nekem a legkisebb 10 nappal később született, az első pontosan, a középső korábban (pedig ő tényleg icipici volt, mégis úgy érezte, hogy neki elég volt). Ezért fontos az utolsó időben az utsó pár ultrahang és egyéb vizsgálat, attól okosabb leszel, meg ők is jobban meg tudják mondani
Ha komplikációmentes terhességről beszélünk, és ilyen volt az előző is, akkor általában minden többedik baba nem feltétlenül korábban, vagy ugyanakkor jön, de nagyon hasonló a lefutás, a vajúdási idő pedig általában a fele az előzőnek (a tested tanul és emlékszik). Ez nem jelenti, hogy kevésbé fájna, de egy rövidebb időre koncentrálódik az egész.
Pl ha az első szülésednél mondjuk 24 óra volt az egész, akkor a második 12, a harmadik 6 óra alatt fog megszületni és így tovább, ez az első " nagy" fájástól számítva (mert ugye maga a vajúdás egy több napos, fokozatos folyamat, de a kórházba akkor megy az ember, amikor már tényleg érzi, hogy elindult).
Pl ha téged legutóbb reggel vettek fel és délre megszületett, a következőnél már ugyanez 2 óra alatt is lejátszódhat. Igaz, nem ez volt a kérdés, de azért írom, mert mikor észreveszed a jeleket, akkor egy kicsit jobban kell sietned mint legutóbb:)
Nincs rá szabály.
Talán egy szülésznő, szülésorvos, nagyobb rutinnal tud információt adni a témában.
Nálunk az elsőnél a 39.héten indúlt,a másodiknál a 41. héten.
Szóval,a tapasztalatom: nem,nem indúl elöbb!
További ajánlott fórumok:
- Te szivesen venned. ha amikor kijossz a korhazbol a masodik babaval, akkor anyosod ott lakik nalatok egy ideig?
- Tényleg könnyebb a második szülés, de ugyanakkor fájdalmasabb is?
- Tudja valaki, hogy miért fájhat jobban a második szülés az elsőnél?
- A második baba hamarabb érkezik általában az elsőnél?
- Második gyereknél levetetnétek az őssejteket, ha az elsőnél is levették?
- Aki gyes alatt esik teherbe a második babával, annak érdemes gyes alatt dolgozni? Miből számolják majd az új gyedet, tgyást?