Másodfokú ítélet ellen mit lehet tenni? (beszélgetés)
Másodfokú ítélet ellen pillanatnyilat semmit.
Talán egy-két év múlva, amikor a gyermek betölti a 10. életévét, akkor lehet újra tárgyalást kérni, ahol meghallgatják a gyermeket (szakértők), hogy kivel szeretne élni.
Eléggé anyagiasnak tartom a hozzászólásodat... Én legalábbis, ha a gyermek szempontjából nézem, lehet, hogy szivesebben élnék a 4 testvéremmel egy szobában, mint a rokkant nagyanyámmal, akit esetlegesen ápolni is kell (vagy egy fél szobában az apámmal).
De ha az anyagiakat nézzük, akkor bizony elég sokaknak nem is kellene egyáltalán gyereket szülniük.
Lehet, hogy nekünk is ki kell költöznünk majd a kertbe, miután megszületik a második gyerek, mert sajnos csak két nagy szoba van a házunkban. Igaz, hogy még ez az egy csepp fiam is állandóan közöttünk alszik... :))
Ez durva.....ez is tipikus magyar ember, hogy elsőként csak a rosszat feltételezzük az emberről. Döbbenet.
Sok mindenről írt, befolyásosságról, stb...de mindebből az jön le neked, hogy fáj a foga a segélyre és minden szava hazugság.
Ezekután nem csoda hogy az apának ítélik.. 2szobában 5gyerekkel halál, te sem gondolod komolyan hogy ez bárkinek jó. amig kicsik hagyján, de mi van ha kicist is nagyobbak lesznek? semmi magány, semmi elvonulás?
Az, h a párod másik két gyermekét is te neveled ill közösen rendkívül kedves és jo gesztus tőled azért. Egy anya képes eldobni a gyermekeit, hát milyen sátáni lélek lehet benne????
Az anyának minden joga megvan arra a törvény szerint,h a gyerek vele élhessen.
Gyermek elhelyezésével kapcsolatosan:
A bíróság döntésének alapjai
Törvényi alapelv, hogy a gyermekelhelyezés során mindig a kiskorú gyermek érdekére figyelemmel, jogait biztosítva kell eljárni. Ezen túlmenően a bíróságnak - a döntését megelőzően - a lehetséges összes körülményt gondosan meg kell vizsgálnia .
Már értem, mert az a közös.
Sajnos itt azt is nézték, hogy hány gyereket nevelsz, hol és mennyiből. :(
Nézd, ez öt gyerek, egy két szobás lakásban, plusz a két felnőtt.
250e forint albiban, öt gyerekkel, sajnos meglehetősen kevésre jön ki. :(
Ez már egy kicsit billenti a dolgokat.
Azt azonban nem értem, hogy hogy hogy a három közül csak egyet vett magához???
Most nem értem, azt írod "a lányomnak és még rajta kívül 4 gyereknek szüksége van rám és a támaszomra".
Tehát, jól értem, hogy a közös kislányt vették el Tőled, de apuka előző házasságából született gyerekei meg Nálad maradnak????? Ez hogy?????
Albérletben 2 szobás lakásba/ami tudom ennyi embernek nem palota és nem is szándékozunk ekkora lakásba maradni/ lakok saját 3 gyerekemmel és párom 2 gyerekével /amit hátrányként róttak fel mert fel vállaltam még 2 gyereket mert anyucinak nem kelletek/ és párommal.Havi keresetünk is 250ezer körül van.Sem az iskolában sem a család gondozó /akit mellesleg apuka szabadított rám mikor elköltözött/ sem talál bennem kifogást még sehonnan nem jött panasz.Amit a bíróság kérésére le is írtak.Hát ennek tudatában én sem értem.
Apuka édesanyjával 1 és fél szobás önkormányzati lakásba lakik.És a fél szobában van a ő és ezek után a kislány is.Fegyver hát nem tudom menyit számít ez de a bíró /aki a város egyik legbefolyásosabb bírója/ és az ő ügyvédje puszi pajtások....
Sokáig én is úgy hittem, csak nagy gubanc esetén "veszik el" az anyától a gyerekét.
Ma már tudom, hogy ez nem így van. Az ismeretségi körömben 4 olyan nő van, akivel ez megesett. Mindegyik normális és szereti a gyerekét/gyerekeit. Van akinek az a "bűne", hogy háromévi folyamatos éjszakázás után (szívbeteg gyerek mellett) testileg és lelkileg kikészült. Idegösszeroppanás, és kész. Ha a kórház idegosztályáról mész válni, esélyed sincs... Vagy van, aki elköltözött, de az iskola miatt nem tudta vinni a gyerekeket (az apa nem egyezett bele az iskolaváltoztatásba), a pereskedéssel ment az idő, és maradtak a gyerekek.
Vagy az anya egy hónapra albérletbe ment, mert nem bírta a férje dolgait, természetesen a válásig nem vihette el a gyerekeket (jó kis terror volt náluk), onnan pedig egyértelmű volt: hát elhagyta a gyerekeit!
Egy közös van az összesnél: egyik anya sem tudta, hogy a férje nem fogja hagyni, hogy magával vigye a gyerekeket, illetve nem segítettek abban, hogy a nő ne készüljön ki teljesen. Mind a válás bejelentésére "gőzölt be"
A pszichológus pedig nyugodtan mondhatja ilyenkor azt is, hogy mindkét szülő egyformán alkalmas, ha a suli miatt vagy más okból az apánál helyezik el.
Nem lehet, hogy "pénz beszél...." alapon működik ez is? Úgy értem, akinek több pénze volt jobb ügyvédet fogadni.
Csak úgy gondolkodom hangosan...
Magyarországon az esetek döntő többségében az anyánál helyezik el a gyereket. Óriási ellenszélnek, és alapos indoknak kell lennie, hogy másképp történjen.
Főleg másodfokon is.
Legfelsőbb bíróság, ha a bírósági döntés ellen fellebbezésnek van helye.
Jó anya vagy, azt mondod, készséggel el is hiszem. Akkor miért döntöttek így? Mi volt az apa "fegyvere"?
További ajánlott fórumok:
- Mit lehet tenni a körömgomba ellen?
- Bírósági ítélet ellenére az apa egyáltalán nem fizet gyermektartásdíjat. Hova forduljak?
- Bírósági ítélet ellenére behívtak felülvizsgálatra
- Hol lehetne megvásárolni az alábbi dvd filmet: J. Austen regényéből készült Büszkeség és Balítélet című játékfilm, BBC által készített.
- Lehet fellebbezni a másodfokú ítélet ellen?
- Vádirattal ellentétes első fokú ítélet hatályon kívül helyezése