Másodállásban végzett egyéni vállalkozás adózása (beszélgetés)
könyvelő vagyok, így ez a része megoldott lenne :-)
De évek óta nem dolgozok benne, nem foglalkozok vele. A vállalkozásom is más irányba indulna. Ez egy átlagos bevétel, lesz olyan hónap hogy több megrendelésem lenne. (viszonteladó)
Ez annyira pici bevétel, hogy a járulékok el is vinnék.
Ebben még nincs benne a könyvelő, iparűzési adó, kamarai tagság stb.
Nincs a családban valaki, aki egyéni vállalkozó?
Nekem is ez a gondom. Annyira pici lenne a bevételem, hogy nem éri meg kiváltani :(
Főállású alkalmazott vagyok egy Kft-ben (tőlem független, nem vagyok tulajdonos). Mellette szeretnék egyéni vállalkozást indítani.
Havonta kb 70e ft bevételre számítok, ebből a nyereség kb 35e ft. (átlagosan).
Tudom hogy két adózási forma van:
1. KATA - havi 25e ft-ot kell fizetni
az éves szinten: 300 e ft
Úgy gondolom ez nekem nem érné meg.
Viszont az lenne a kérdésem hogy ha mégis e mellett a vállalkozási forma mellett döntenék, akkor a 25 e ft megfizetése után fennmaradt összeget szabadon elkölthetem, vagy ugyan úgy számlával kell igazolni mindent mint a kft-nél?
2. járulékokat kell megfizeni a nyereség (bevétel-kiadás után).
milyen öszsegű a járulékfizetés? A kiadást számlával kell igazolni, vagy a számlával igazolton felülli rész szabadon elkölthető?
Köszönöm
További ajánlott fórumok:
- Hobbiból szoktam varrogatni és érdekelne, hogy ha egyéni vállalkozóként szeretném ezt csinálni kell hozzá szakirányú végzettség?
- Egy kis segítséget szeretnék kérni, aki ért hozzá: vállalkozást szeretnék indítani, ehhez milyen végzettség szükséges?
- Ha házi sütiket szeretnék otthon gyártani vállalkozásként, ahhoz kell cukrász végzettség?
- Olyan dologra, amiről nincs végzettségem, csak nem szakirányú mezei érettségim, de 10évig abban dolgoztam, válthatok-e ki vállalkozói ig.-t?
- Foglalkoztathat alkalmazottat az az egyéni vállalkozó, aki nem főállású vállalkozó, hanem másodállású és 4 órás?
- Egyéni vállalkozás mellett lehet másodállást vállalni? Hogy alakulnak a járulékfizetések?