Masaru Ibuka: Mindenki azt akarja, hogy a gyermekéből legyen "valaki", de 3 éves kor után már késő c. könyvet hol lehet kapni? (tudásbázis)
Én megvettem ezt a könyvet, és sok jó ötlet van benne. Bár nem pontosan követjük, mert nem egyforma a fejlődési ütemük a gyerekeknek. Van amiben előrébb jár a gyermekem, van ami nem megy neki olyan jól mint ahogy a könyv leírja.
De jó támaszték, ha az ember tanácstalan.
Masaru Ibuka lehet, hogy Kodályt olvasgatva jutott erre a megállapításra. Kodály mondata híres, és ismert. Mikor kell a gyermek zenei nevelését elkezdeni? Születése előtt 9 hónappal. Egyszer hozzátette: már ez is késő. Az anya születése előtt 9 hónappal.
De Kodály is mástól kölcsönözte az ötletet: egy jeles pszichológustól megkérdezte egy anyuka, mikor kezdheti a gyermeke nevelését. Mennyi idős az a baba?-kérdezte a psz.-3 hónapos. -Asszonyom, már elkésett vele! Tehát az a meghatározó, hogy milyen személyiség az, aki gyermeket szül, és ő milyen családból indult el.
sziasztok,
én is kíváncsi lennék miket írnak benne...
köszi
További ajánlott fórumok:
- Ha nem mondhatod el senkinek, mondd el hát mindenkinek!
- Játék: Mindenki Dominója!
- Hoxa klub - amely nyitott mindenki számára
- Jöjjön mindenki, aki januártól kalóriát, esetleg ch-t is számol, és így próbálja karcsúvá enni magát!!!
- Nem mondom el senkinek, elmondom hát mindenkinek!
- Hol tudnam megvenni az alábbi könyvet? Masaru Ibuka:3 éves kor után már késő - A sikerre nevelés japán módszere