Más is érez így a mostani mesékkel kapcsolatban? (beszélgetés)
Dettó.
Napokig zokogtam, a Kis gyufaárus lány miatt. Meg a kis hableány miatt.
Madagaszkár pingvinjeit én is imádom.🙂 Túlnyomórészt nekem is jobban tetszettek a régi mesék(Micimackó, Hupikék törpikék, Tom&Jerry, stb), de azért a maiak között is vannak jók.
Valószínűleg azért érezzük a régieket jobbnak, mert gyerekkori kedves emlékek fűznek hozzájuk, ezeken nőttünk fel.
Nem tudom, talán könnyebben megragadja a figyelmet.
Régebben utáltam a horrorokat is, most azt vettem észre, hogy nagyon jól ki tud kapcsolni, mert teljesen leköt, ha jó a film.
1 jó vígjáték is ilyen lenne adott esetben, de nem is emlékszem mikor láttam abból jót utoljára.
Nem ismerem, de rakerestem. Eleg erdekes mar az abrazolasmod is.
Osszessegeben mondjuk sztem a mesek tok jok; az is, hogy hatalmas a valasztek. Pl. nagyon sok kif. felnotteknek szolo mese is van.
Sztem gyereknel annyi a lenyeg; hogy a szulo szurjon. Manapsag meg mar a legtobb gyerek okostelefonozik ez 1 lejatszasi listaval megoldhato.
Persze attol is fugg, hogy a gyerek hany eves, a szulo szerint milyen a "jo mese".
A 2-3 evesek izlesvilagat pl. osszessegeben kifejezetten nehez elviselni... ugyanaz napi 50x... mindegy, hogy bogyo es baboca v tuzolto sam... 😅
Amikor irtam a paszulyt, a kisgömböc is eszembe jutott , csak egyet akartam megnevezni.
Fiam amikor kiskorába rajzfilmen látta, betegre nevette magát, a Y generáció úgy látszik, nem félős.
Az emitett két mesétől még édesanyám is félt.
Nekem a Kisgomboc volt az abszolut horror kategoria.
Mai napig rosszul vagyok; ha eszembe jut.
Ezek egyáltalán nem gyerekeknek valók.
Hanem felnőtteknek.
Gyerekkoromban sem szerettem, rájöttem, hogy kitaláció. Fiamnak is próbáltunk mesélni egyáltalán nem érdekelte, nem is tűrte, ugyanezen okból.
A hsz-ekből úgy láto. hogy a fiam a Kérdező sráccal egyidős, az ő gyerekkorában is a Cartoon és a Lion King volt a favorit, a Cartoonból már óvódás korárra megtanult angolul. Talán még a, cartoonos rajzfilmeket elnézegette
és alljuk be, hogy pl a magyar népmesék elég ijesztőek, és kis hiján sokkot kaptam az égigérő paszulytól.
További ajánlott fórumok:
- Milyen tapasztalatok vannak a Clostilbegyt nevű tablettával kapcsolatban?
- Kérdések és válaszok a 90 napossal kapcsolatban
- ÉGVILÁG... minden, ami csillagászattal kapcsolatos
- Időjárassal kapcsolatos szavak
- Működhet egy kapcsolat, ha egy évvel ezelőtt úgy éreztem, hogy hülyeség lenne esélyt adni?
- Mi ez a kapcsolat köztünk, egészséges férfi nő között ez a fajta kapcsolat, mit érezhet irántam?