Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Maradék kaja fórum

Maradék kaja (beszélgetős fórum)


2010. febr. 17. 05:48

"Direkt" szoktam hagyni krumplipürét.Ebből készítem

1.BURGONYÁS KEKSZ :kb.15 dkg püréhez + 15 dkg sima liszt,+ 1 jó kanál fagyos zsír ,+1 m.kanál szódabikarbóna.Kóstold meg,és esetleg bors, só, Vegeta jöhet még bele.Összegyúrom,kb.fél centi vastagra kisodrom,fölrádlizom(darabkák, rudak,stb formára), tepsiben, (szilikonos) sütőpapíron elhelyezem. Tojással is meg lehet kenni.Villával szurkáld meg kicsit.Nagy tűzön, forró sütőbe téve gyorsan, szép pirosra megsütöm.

2.Gnocchit készítek belőle (lisztet,tojást teszek hozzá, gyúrom, rudakat sodrok, feldarabolom, villa fonákával meglapitom kicsit, forró lobogó vízben kifőzöm.Ez finom köret lesz, ha szálasra vágott vöröshagymát zsiradékon (+1 ek víz) megpuhítasz ,ebbe kevered a kifőtt gnocchit. Anyám tálaláskor még egy kicsit le is pirította.

kisnusi

2010. febr. 16. 19:11

Tócsni receptje:


Hozzávalók 4 személyre:

1 kg burgonya

2 tojás

2-3 evőkanál liszt

bors

olaj a sütéshez

Elkészítés:

A burgonyát nyersen megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük, és lereszeljük.


A reszelt burgonyához adjuk a tojásokat, a lisztet, megsózzuk, borsozzuk, és jól összekeverjük. Serpenyőben olajat forrósítunk. A burgonyamasszát evőkanál segítségével az olajba tesszük, a kanál hátával lepényekké simítjuk. Mindkét oldalát kb. 5-5 percig szép arany barnára sütjük. Papírszalvétára szedjük, hogy a felesleges zsiradékot leitassuk. Forrón tálaljuk, mert csak így igazán finom.

Megkenhetjük fokhagymával, vagy adhatunk mellé tejfölt, vagy akár mindkettőt, ha valaki szereti.

20. inkábbíjász (válaszként erre: 19. - 9c8432d068)
2010. febr. 16. 19:03
Mi ezt Tócsninak ismerjük errefelé:) Igaz, az lehet, hogy sűrűbb tészta, és nyers krumplit kell belereszelni.
2010. febr. 16. 19:01

Krumplis palacsinta:


Hozzávalók:

2 közepes burgonya,

20 dkg liszt,

1 tojás,

fél liter tej,

pici só

reszelt füstölt sajt,

tejföl


Elkészítés:

Lereszeljük a burgonyát, hozzáadjuk a tojást, a lisztet, a sót, és sűrű palacsintatésztát keverünk belőle. Kiolajozott palacsintasütőben 5-6 darab vastagabb palacsintát sütünk belőle. Az elsőre reszelt sajtot hintünk, meglocsoljuk tejföllel, rátesszük a következő palacsintát, majd folytatjuk, amíg el nem fogy a palacsinta. Tetejére reszelt sajt kerüljön. Szeleteljük, mint a tortát.


Megjegyzés:

Bármilyen nyári salátával kitűnő vacsora, jó étvágyat hozzá!

18. inkábbíjász (válaszként erre: 17. - G_eszter)
2010. febr. 16. 18:27
milyen az a krumplis palacsinta?
2010. febr. 16. 18:25
mararek krumplipurebol langost vagy krumplis palacsintat szoktam csinalni
16. spatifillum (válaszként erre: 9. - Borrcsa)
2010. febr. 16. 16:21

Ez az eredeti recept, de pürével is jó.


[link]

2010. febr. 16. 14:53
Köszi!
14. inkábbíjász (válaszként erre: 12. - C33bd8536b)
2010. febr. 16. 14:32
A jénai alját persze célszerű kikenni, és a juhtúró tetejét is meg lehet loccsintani tejföllel, nomeg a lehetőségeknek csak a fantázia szab határt:)
13. Wenta
2010. febr. 16. 14:28
Rizs maradék és párolt zöldség maradék turmixba rá 1 tojás só bors 1-2 tekerés nem kell teljesen pépesre fasírtokat formázok belőle morzsába mártom olajba sütöm.
12. c33bd8536b (válaszként erre: 7. - Inkábbíjász)
2010. febr. 16. 14:26
Ez tetszik! kipróbálom.
2010. febr. 16. 14:18

Pörkölt, gulyásnak, székelykáposztának! Sült husi, pástétomnak (ledarálni, pici szalonnával, kevés vaj, fött tojés, petrezselyem, ha száraz pici tejföl)

Maradék fött krumpli : lepcsánka, gomboc, krokett

Rizs: valami rakott dolgott kell késziteni, vagy ami igazán finom a tojás rizs, amit kifejezetten ebből jó elkésziteni (fel kell melegiteni a rizs, rá pár tójás és megsütni)

Kenyerek,zsemlék: bundásnak vagy zsemle morzsának

10. Borrcsa (válaszként erre: 7. - Inkábbíjász)
2010. febr. 16. 14:14
Ez is finom lehet.
9. Borrcsa (válaszként erre: 3. - Spatifillum)
2010. febr. 16. 14:13
Hú ez a "formázott fasíra hagymával rétegezve" hogy is van pontosan? Fincsinek tűnik
2010. febr. 16. 14:13
Ha teszel bele tojást lisztet burgonya krokett, tehetsz még bele dinsztelt hagymát zöldség zöldet is ebből pogikat süthetsz. Maradék sült husit apróra darabolod, v darálod tésztára teszed tejföl sütőbe nyomod isteni. Maradék pöri jó hortobágyi palinak csak le kell darálni.
2010. febr. 16. 14:11
jénai aljába maradék krumplipüré, rá egy jó adag gombapaprikás, tetejére juhtúró, majd be a sütőbe. Issteni :)
6. c33bd8536b (válaszként erre: 1. - Murva)
2010. febr. 16. 14:11
Én mindig krokettet csinálok belőle, és ha akkor nem tudom mihez felhasználni, beteszem a fagyasztóba.
2010. febr. 16. 14:11

Én "császárnő kedvencét". Ha szükséges-általában nem- akkor annyi lisztet teszek hozzá, hogy pogácsa-tészta állagú legyen, kiszaggatom, és a sütőben megsütöm, zsemleszínűre. Eredetileg habzsákból nyomják ki, úgy szebb, de szerintünk így finomabb. Ja, és néha rakok hozzá egy kis fokhagymát (ha sósabb), vagy reszelt almát (ha nem).

Szilvásgombócot még nem csináltam, mert a férjem utálja...

2010. febr. 16. 14:09
Ha sós, akkor krokettet, bújtatott fasírtot.
2010. febr. 16. 14:08

Jó.


Bármihez használható, amihez főtt krumpli szükséges. Pl. krumplis pogácsa vagy egy húsos ragut is befedhetsz vele, úgy megsütni.

Tepsibe formázott fasírtra is kerülhet hagymával rétegezve.

2010. febr. 16. 14:06
Hát ha nem sós,vagy margarinos nagyon akkor jó.
2010. febr. 16. 14:05
Mit szoktatok csinálni a maradék krumplipüréből? Szilvásgombócnak jó szerintetek ha tojást lisztet teszek bele?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook