Már megint :D magánnyugdíjpénztár ügyek... (beszélgetés)
nekem 32ezerről lement a hozamom 25ezerre,bár én 6hója voltam csak az otpnél de mire átléptem az allianztól már csak 325ft volt a hozamom.és nem is voltam annyira régtől tag az alinál sem.de a hozamot át kellett volna utalniuk az otpnek?!szerintem én nem kapok semmit.
Állítólag a mny -ba befizetett pénzt beteszik az államiba, és azt névre szólóan megkapjuk. Igaz lehet ez???? Vagy akkor hogy is van?
és tudható te melyik folyósítónál tagoskodsz?
Akkor én a szerencsésebbek közé tartozom. Már a január 31-i állapothoz mérten is nőtt vagy 10-15 ezret.
Én meg nem kaptam semmit még postán, pedig jó lenne ha küldenék, kíváncsi vagyok. Gondolom ebben is lesz egy csomó hiba. Lesz aki nem kapja meg és rohangálhat a papírja és a pénze után.
hát,nem is tudom,lehet a mamámnak van igaza.tollpárnába több nyugdíj gyülik össze mint az államkasszában,egy élet munkája után.
akkor én jobban jártam... nekem 12 év után 8507 Ft... kíváncsi vagyok, hogy mennyi nyugdíj járt volna ez után...
....
ez azért nagyon durva!
A párom ma kapta meg az axa-tól a levelet, hogy mihez kezd a reálhozammal (4418 ft !!!!) 11 év befizetés után!
Szerintem ez is spekuláció. Hogy nehogy kapjanak a volt tagok akár egy forintot...
káosz az van, pénz nincs, az aegon old-on regisztráltam, ahol meg lehet nézni a reálhozamot, kávé helyett nagyon hatásos... ahogy látod egyre kevesebb és kevesebb lesz a hozam, ill. reálhozam, regisztrálj pár adat elég hozzá!
hát akkor lázadás lesz,mert az emberek joggal is kérdezik hogy akkor hova is megy a pénzük?
mi mondjuk egyszer sem váltottunk.a párom 15 éve én 12 éve vagyok otp-s.azóta náluk vagyunk.
A cikk szerint lehet, hogy nem lesz ebből egy forint sem:
[link]
hmmmm.na inkább már tudni sem akarom!
kb.vagy annyit sem.
árfolyamfüggő.ahogy én olvasom 10-12% ról beszélnek a teljes hozam összegéből.viszont azon a napon mikor számolják azon a napon épp aktuális állás szerint fizetik ki.tehát lehet 9%is akár....
nos akkor látom extra zűrzavar van...
az én apám aegonos ő is februárban lenyilatkozott kb.2 hete kapott is választ-
vajon érdemes őket felhívni?vagy várni inkább,mert ezek szerint akkora káosz van ezen a téren hogy hjajajajjjj
na az marha sok!!!!akkor a közel 200ezerből kapok majd 20ezret?!
A párom az ING-től megkapta, én az Aegon-tól nem.
összeg nem szerepel rajta de a teljes hozamból ki tudod számolni mekkora összegről is lehet szó.annak úgy tudom a 10%a.
Sok pénztár felteszi a honlapjára a nyilatkozatot letölthető formában. Ha a Tiédnél is fenn van, akkor letöltöd, kitöltöd, postázod nekik. Meg is előzheted az eseményeket ezzel, s nem kell megvárni a nyilatkozat megfordulását.
mi is otpsek vagyunk.nekünk tegnap jött megint papír hogy hová kérjük az összeget,de az összeg nem szerepel rajta.di mi már kitöltöttük és vissza is küldtük.ezt valahogy nem értem.
Én nem hogy választ nem kaptam,de még levelet se amiben a nyilatkozat benne van :( Pedig már az ügyintézővel is beszéltem.
A pontos összeget most még nem tudják, mert május 31-i árfolyamon fogják számolni.
Az AXA pl. ezt írja a honlapján:
"A magánnyugdíjpénztári reálhozam pontos összege az elszámolás napjával lesz meghatározható. Az elszámolás napja 2011. május 31. Az ezen naphoz tartozó egység árfolyam és ezzel a reálhozam pontos összege június 7-étől válik ismertté."
mi viszonylag elég hamar meg is kaptuk és le is nyilatkoztuk ,hogy igen szeretnénk az összeget,mi otp-sek vagyunk mindketten,ez február elején volt,de azóta semmi reakció.és úgy ígérték a pontos összeget és a kifizetés várható idejét,úgy ahogy te is írtad,mindenki márciusban magkapja a választ.-(((
Szia, igen, idézem:
"- a tagi számlás nyilvántartott teljes összeget - 2011.05.31-ei árfolyamon megállapított értéken - 2011. június 12-ig Pénztárunknak át kell adni a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alapnak."
"- a tagokat megillető reálhozam összegét Pénztárunk 2011.07.20-ig kiszámolja és az Alaptól visszaigényli."
"-A reálhozam kifizetése az Alap visszafizetésétől számított 2 héten belül kezdődik..."
"- a kifizetésre kerülő reálhozam pontos összege csak a számla lezárását, azaz 2011.05.31-ét követően válik véglegessé"
Igen, a párom az ING-től megkapta a héten a pontos összeget, a pénz pedig július-augusztus hónapban várható.
Sziasztok,tudom van már erről fórum de eléggé kihalt!
ugye már mindenkinek le kellett adnia a válaszát a reálhozam kifizetésről.erről úgy ígérték a válaszokat levélben márciusba mindenki készhez fogja kapni!
nos...Kapott már valaki közűletek választ tőlük?
További ajánlott fórumok: