Már 1 éve szültem meg a kislányomat, de a hasam még mindig nem ment le. Le fog menni valaha, mit csináljak, segítsetek. (tudásbázis)
Sziasztok,
Aki a terhesség előtt rendszeresen csinált hasizom gyakorlatokat, annak nincs gondja, hogy megmarad a hasa a szülés után. (Saját tapasztalat). Utána már nagyon nehéz vagy lehetetlen. A kórházban kérdezték tőlem, hogy mit csinálok, hogy nincs semmi hasam. Mondtam nekik, hogy csak a hasizmom működik. :):):)Mivel én előtte is sportoltam.
Ezt nem értem.A méhed nem húzódott vissza,vagy a megnyúlt bőr és az alatta levő zsírréteg nem akar lemenni?
Sajnos nálam is ez volt a probléma a tehesség alatt felszedett kilók és a megnyúlt kötőszövet megmérgezték a mindennapjaimat.
16 hónap szopotaás után elkezdtem tornázni,fokozatosan terhelve a szervezetetm.
Mára már teljesen eltűnt a hasam,amit előtte bugyiban hordram.
Most már kezd kockásodni,sajnos a megnyúlt bőrrel nem lehet mit kezdeni,de a tornától szépen töltőedik fel izommal,és ülés közben már nem lóg egyáltalán.
Ha a méhed nem húzódott vissza,akkor szerintem orvoshoz kéne fordulni,bár az nagyon ritka,ált már a szülés utáni 2. hónapban visszafejlődiik.
Vanak nagyon jó tornák hasra,Rubint Rékának vannak 20 perces blokkjai és van egy 30 perces tornája csak hasra.Czanik Balázs Has Bruning-ja is nagyon jó,de az elég kemény.
1 év után szerintem a haskötő már nem használ.
Én ismerek valakit, akinek 5 gyereke van, és nagyon csinos, mert az első szülése óta tornázik.
Első gyerkőcöm után nekem is gyakorlatilag a kórházból hazafelé már ugyanolyan volt a hasam, mint előtte. Viszont most? Második gyerkőcünk már 3 hónapos lesz, és olyan a hasam, mint egy 6-7 hónapos terhesnek. Én tornászok, diétázok, már a szülést követő második héttől, de még látszatja (pocakban) nem nagyon van. (bár már fogytam 19 kilót).
Szóval a genetika szerintem elég sokat számít!!!
További ajánlott fórumok:
- Egy éves kislányomnak milyen tortát csináljak? Amit kinéztem, abban nyers tojás sárgája kell... szerintetek se adjak olyat még?
- 11 hónapos a kislányom és retteg a porszívótól és a turmixtól! Mit csináljak?
- 14 hónapos kislányom mostanában 4óránként kel enni éjszaka...mit csináljak?
- 8 hónapos kislányom, minden éjjel felsír álmában, de alszik közben és fel kell vennem megnyugtatni. Mitől lehet ez?Mit csináljak?
- A 6 hónapos kislányom (koraszülött baba) már pár napja nem nagyon akar szopizni, sőt még cumisüvegből se nagyon akar enni. Mit csináljak?
- Ha útlevelet csináltatok kislányomnak, mert ki akarunk menni nyaralni Angliába, ott kell lenni az apának mikor csinálják?