Mángold leves recept
A Mángold leves hozzávalói:30 dkg mángold levél
2 db burgonya
1 db vöröshagyma
2 dl főzőtejszín
étolaj
só
bors
(vegeta)
A Mángold leves elkészítési módja:
A hagymát apróra vágjuk és kevés olajon üvegesre pároljuk,az összevágott mángold leveleket hozzáadjuk.Felöntjük vízzel,sóval ,őrölt borssal(vegetával) ízesítjük.A hámozott ,kockázott burgonyát a levesbe tesszük.Ha megpuhult a burgonya akkor az egészet összeturmixoljuk.Végül belekeverjük a tejszínt,összeforraljuk. Pirított zsemlekockával tálaljuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2019. ápr. 24. 11:38
A mángold leves elkészítési módja és hozzávalói.