Mandulaműtét után mit szabad enni? (tudásbázis)
Az enyémek is valami húslevesnek csúfolt lét és tejbegrízt kaptak.
Jobbulást neki! Gondolom,nem fog sokáig lábadozni,hamar megy nekik! De a kötelező pihi az ki van írva. :)
Mert a hegesedést segíti a ropogós kaja a torokban,könnyebben tisztul a heg.
Nekem 1 éve vették ki a mandulámat és 1 hónapig még inni is csak nehezen tudtam,nemhogy rágcsálni...de felnőtteknél rosszabb a helyzet.:D
darált hússal valami enyhén paradicsomos ragu (bolognai szerű) apróbb tésztával vagy rizzsel is jó lehet, ha szereti az ilyeneket
reggelire zabkása, apróra őrölt babamüzli (DM-ben van jó) rizstejjel , mézzel
Melyik manduláját veszik ki?
Ha orrmandula,akkor olyan gyorsan átlendülnek a dolgon,hogy ropogós,tejes,csokis vagy piros kaján kívűl bármit adhatsz neki (ropogós-felsértheti,tej-nyákképző,csokis és piros-ha visszajön,nem lehet tudni,hogy vér is van-e a cuccban).
Amúgy kaptok majd egy listát a műtétet követő teendőkről,lehetőségekről.
Az én fiaim orrmandula műtéten estek át,másnap már rendesen étkeztek ( a fentieken kívül mindent).
Nem szokták javasolni a tejtermékeket.
De majd az orvos megmondja.
Szerintem a tápláló leves turmixolva, akár apróbb tésztával jó lehet.
Lehet, étvágya sem lesz eleinte.
Én tejeset biztos nem adnék.
leves, akár turmixolva, ha nehezen nyel
puha dolgok inkább, akár pépesítve, letörve
Másnap?? :O
Én 2 éjszakát bent voltam.. vagy hármat, már nem emlékszem.
Egyébkéntaz orvosnak részletesen tájékoztatnia kell ezekről...
További ajánlott fórumok:
- Segítség! Mandulaműtét előtt és után!
- Mikortól nem szabad enni: 16 vagy18 óra után? (étkezési szokások)
- Csak szerintem hülyeség, az aki azt mondja hogy este 6 után már nem szabad enni különben elhízol?
- Ha valamit délután kell éhgyomorra meginni, akkor hány órával előtte szabad még enni?
- A gyermek utáni szabadságot egyről lenne szó, ki lehet e venni a gyed lejárta után vagy csak azután, miután lejárt a gyes?
- Kinek van tapasztalata, milyen Megawearos szabadidő ruhát érdemes venni mit, mosás után, nem kell vasalni, nem gyürődik nagyon?