A gyermek utáni szabadságot egyről lenne szó, ki lehet e venni a gyed lejárta után vagy csak azután, miután lejárt a gyes? (tudásbázis)
5. Mokuskas
2009. jan. 28. 09:03
Az összegyűlt szabadságot én úgy hallottam, hogy akkortól kötelező kivenni amikortól 8 órában dolgozol.
De ez az infom még abban a megboldogult időkből való amikor gyes mellett csak részmunkaidőben lehetett dolgozni.
Azóta mi változott?!
4. Dézsa
2008. okt. 12. 21:17
A szabadság kiszámításában nem tudok segíteni.
A szabadságodat elkezdheted kivenni a gyed lejárta után is. Akkor párhuzamosan kapod a gyes összegét és a szabadságod után járó fizetésedet.
2008. okt. 12. 19:18
Már sok cikket megnéztem,de nem tudtam kihámozni belőle.Valaki?
2008. okt. 12. 14:33
Azt szeretném kérdezni,hogy a gyermek utáni szabadságot egyről lenne szó,ki lehet e venni a gyed lejárta után vagy csak azután,miután lejárt a gyes?Hogyan lehet kiszámolni mennyi szabi jár?
Köszi
2008. okt. 12. 14:31
Szabadságszakértők segítsetek légyszi....
További ajánlott fórumok:
- Júniusra várom az első gyermekemet. Leszázalékolt vagyok, de részmunkaidőben dolgozom. Járna betegszabadság az én esetemben?
- Szeptemberben letelik a gyesem, kb mennyi szabadság járhat nekem? 34 éves vagyok és két gyermekem van?
- Gyermek után járó szabadságot minden évben kell igényelni dolgozó nőnek?
- Munkajogban járatos valaki? Ha visszamegyek dolgozni a GYED lejárta után, mi a sorsa a GYED alatt összegyült szabadságomnak?
- Gyed lejárta után kivett szabadság alatt mit fizet utánam a munkáltató?
- A munkáltató köteles kifizetni a szabadságot GYES lejárta után? Maszek vállalkozóról van szó és a munkahely megszűnik!