Mandulaműtét előtt:-( (beszélgetés)
ne aggodj sokat,met utana minden rendben lesz
veluk/sajat esetemrol tudom/bocsi az elobbi gepelesi hibakert!
És a sors iróniája: ismét mandulaműtét elött...
Most a kisebbik fiamnak veszik ki majd az orrmanduláját. Hát,lassan kifogyunk a mandulákból! :-D
Műtét elött egy vérvétel és egy altatóorvosi vizsgálat volt a fiamnál.
Arról,hogy mit vigyünk be a kórházba (kaja,ruha,egyebek),mi kaptunk egy tájékoztatót,igaz,a Heimben volt a műtét.
A gyerekek jobban bírják a gyűrődést,mint a felnőttek,úgyhogy szerintem hamar regenerálódik majd a lányod.
Igaz,a fiamnak orrmandula volt csak,és tubusokat raktak a fülébe,de miután kijött belőle a sok gyógyszer,semmi baja nem volt (műtét után 1.5 órán át sírt,vergődött).
Kedves Fórumozók!
7 éves kislányommal garat és orrmandulaműtét előtt állok. A műtét a Szent Imre kórházban lesz, dr Makó Ádám végzi majd.
Minden tapasztalatnak örülnék! Milyen a kórház, mit érdemes bevinni, műtét előtt milyen vizsgálatok vannak, mennyi ideig tart a műtét, mire készüljek a műtét után, mennyi ideig tart a lábadozás?
Előre is köszönöm a segítségeteket!
A doki is mondta,hogy műtét után 2-3 napig olyan lesz,amilyen,aztán kicsit jobb,és utána megint nagyon vacak! Nem tudom,hol tartok,mert a gyógyszer bevétele után 4 órával még a beszéd is nehéz (na,van,aki ezt nem bánja). Ahogy írod: megiszom a koktélt,aztán gyorsan kaja,cigi,és vedelek. A legcarabb,mikor éjjel fájdalomra kelek,és vánom kell még 2 órát az újabb adag gyógyszerig! :-)
De már csak 1,5 hét,én ezzel nyugtatom magam! Holnap én viszem a fiam az oviba,úgyhogy ma próbáltam úgy sakkozni a gyógyszerrel,hogy reggel tudjak beszélni!
Amúgy nagyon szépen gyógyul (szerintem).
Túl vagyok rajta! Már tegnap itthon voltam. A műtét,mondhatni,jó hangulatban telt. Nagyon kedvesek voltak közben. Kicsit megijedtem,mikor a bal oldalt kezdte a doki,mert éreztem fájdalmat,de újra körbeszúrkálta,és rendben volt minden. Nagyon csúf daraboktól szabadított meg...
Műtét után lázas lettem,ahogy ment ki belőlem a gyógyszer,úgyhogy kaptam infúziót,meg fájdalomcsillapítót. Úgy 3 órával később már rendben voltam.
Most nagyon fáj. Ahogy elnéztem,a bal oldali mandulám után nagyobb kráter maradt,azzal jobban is kínlódott a doki.
Egyenlőre minden nyelés kínszenvedés,de eszem-iszom,ahogy tudok.
Jól esne egy kiadós,forró fürdő... :-D
Amikor a kicsit szültem,a nagy nem jöhetett be! Pont azért,hogy ne legyen sírás. Így,hogy nem is látott abban az 5 napban,nem is nagyon hiányoztam neki,persze,kisebb is volt,mint most a lánykád!
De,ha végre kiderűl,hogy mi van a nyűves tüdőmmel,és helyrehozzák,és mehetek mandula ügyben intézkedni,és bekerülök: hát,most sem jöhetnek be hozzám a fiúk! :-)
Majd itthon örülünk egymásnak!
Sajnálom,de túl vagy rajta,és ez a lényeg!
Remélem,a csemetéd is kigyógyúlt a szimpátia betegségből! :-)
Na,örülök,hogy túl vagy rajta! A műtét utáni fájdalom még egy darabig kínozni fog sajnos :-(!
De ezekszerint egy kis takony nem akadály...! :-)
Jó lábadozást!
Én szórítok,jobb túllenni rajta!
Ha műtenek,teljes élménybeszámolót kérnék-részben önzőségből,mert egyszer csak összejön nekem is! :-)
További ajánlott fórumok:
- Segítség! Mandulaműtét előtt és után!
- Volt-e már valakinek 30 év felett mandulaműtéte?
- Házimunka mandulaműtét után?
- Rádiófrekvenciás mandulaműtétről, mandulasorvasztásról vannak tapasztalatok?
- Segítsetek, mandulaműtét előtt állok!
- Két és féléves kislányomnak javasolják a mandulaműtétet. Nem tudom, mit tegyek?