Visszahívtak mammográfiára (beszélgetős fórum)
Értem, köszönöm!
Az államnak nem a legolcsóbb módszer.
Most kaptam éppen behívót. A rajta levő időpont valószínűleg csoportos. Egyszer voltam ilyenen, vagy hatan voltunk a faluból, a megyeszékhelyre mentünk. Kellemetlen volt a vetkőzőfülkében mind együtt, félmeztelenül várni a sorunkra.
Többen kihasználták, hogy lehetett kérni útiköltségtérítést, és "csavarogtak" egyet a városban.
Most meg nem is értem, miért hívnak oda. Lehet mammográfiát kérni a közeli kórház radiológiáján is.
Én úgy tudom, hogy talán 40 év felett minden nő kap 2 évente "meghívót". Nem kötelező, de ajánlott.
Ultrahangot egy bizonyos életkor (nem tudom mennyi az annyi) illetve nagyobb méretű mellnél nem javasolják, mert nem ad annyira pontos eredményt.
Egyébként többféle mell van. Van, akinek mirigyes, van, akinél több a zsírszövet. Én gondolom a mirigyeseknek jobban fáj.
Tavaly nyáron én uh-n voltam, ott találtak mindkét mellemben mikromeszesedéseket és több pici cisztát. Azt mondta a doki nem kell kezelni, de mivel a családban több melldaganatos eset is volt, járjak félévente ellenőrzésre, de egyébként majdnem minden nőnek vannak ilyenek a melleiben. Szintén csak feltételezem, hogy ezek miatt is lehet fájdalmas a mammográfia.
Anyukám is rendszeresen járt és ő is azt mondta, hogy fájdalmas vizsgálat.
Nem tudom egyébként, hogy pl. ct-vel helyettesíthető-e a mammográfia, mert én inkább akár még magánba is azt csináltatnám meg, ha tényleg ennyire fájdalmas.
Nem fájdalmas kimondottan, de nem is kellemes.
Én azt olvastam a neten, az UH sem mutat meg mindent teljesen.
Nekem is fájt, nem olyan nagyon, de eléggé éreztem, teljesen összelapitották a cicijeimet, pedig nem nagyok.
Persze, jó hogy elmentem, mert utána ez alapján műtöttek cisztával. Ennek már több mint 10 éve, de azóta sem voltam.
Nekem nagyon fájt. Mondtam is, hogy eddig nem volt bajom, de ettől tuti lesz, de azt mondták ettől nem lehet...
Azt hiszem azért fájt, mert bár nincs kis cicim, de nagy sincs, így nehezebb befogni a gépbe. Meg amúgy is elég érzékenyek...
Nem. SZTK-s dokinál voltam.
Csinált mammográfiát, majd UH-t és tapintással is megvizsgált. Az UH-nál már mondta, hogy minden ok, tapintásra is, majd ücsörögtem 10 percet és kiadta a mammográfiai leletet is és mondta, hogy minden rendben van.
További ajánlott fórumok:
- Az elképesztő tévedés - Mammográfia vagy termográfia?
- Akik voltak már tesztíráson (Auchan, Cora, Tesco..stb) kb. mikorra várható, vagy nem várható, hogy visszahívnak?
- Ma visszahívót kaptam méhnyakrák szűrővizsgálat után! Segítsetek.
- Termográfia! Ti mit gondoltok erről? Az orvosom elküldött mammográfiára
- Mehetek mammográfiára. Megkaptam a behívót. Még sosem...
- Anyukámat visszahívják a mammográfiás vizsgálat után, aki tudja, az alábbi lelet mit jelent, kérem segítsen!