Málnás mikrós piskóta recept
A Málnás mikrós piskóta hozzávalói:3 tojás
4 ek cukor
5 ek liszt
2 ek olaj
1 ek 10 % ecet
1 cs. sütőpor
2 kk szódabikarbóna
25 dkg málna
porcukor
A Málnás mikrós piskóta elkészítési módja:
A tojásokat felverem, majd belekeverem az összes hozzávalót. Az olajat előzőleg a 2.5 l - es mikrózható edénybe kanalazom, majd belecsurgatom a masszába. Az egészet beleöntöm a formába, majd ráöntöm a megmosott, lecsepegtetett málnát is. Picit rázogatom, hogy lesüllyedjen. 6 percre 850W-on beteszem a mikróba. Ha kész, a tetejét meghintem porcukorral.
Mivel nedves gyümölcs, lehet picit még mikrózni kell. A közepét újjal megnyomva kiderül, hogy "szottyos"-e még, vagy kész van már.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2012. jún. 30. 07:53
A málnás mikrós piskóta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.