Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Málnás mikrós piskóta recept

Málnás mikrós piskóta recept

A Málnás mikrós piskóta hozzávalói:
3 tojás
4 ek cukor
5 ek liszt
2 ek olaj
1 ek 10 % ecet
1 cs. sütőpor
2 kk szódabikarbóna

25 dkg málna

porcukor


A Málnás mikrós piskóta elkészítési módja:
A tojásokat felverem, majd belekeverem az összes hozzávalót. Az olajat előzőleg a 2.5 l - es mikrózható edénybe kanalazom, majd belecsurgatom a masszába. Az egészet beleöntöm a formába, majd ráöntöm a megmosott, lecsepegtetett málnát is. Picit rázogatom, hogy lesüllyedjen. 6 percre 850W-on beteszem a mikróba. Ha kész, a tetejét meghintem porcukorral.

Mivel nedves gyümölcs, lehet picit még mikrózni kell. A közepét újjal megnyomva kiderül, hogy "szottyos"-e még, vagy kész van már.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A málnás mikrós piskóta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook