Mákos lütyü recept
45 perc
A Mákos lütyü hozzávalói:
1 db fonott kalács
1/2 csomag vaniliás pudingpor
3-4 evőkanál kristálycukor
3/4 l tej
őrölt mák
porcukor
+ vanília fagyi, tejszín, kevés méz
A Mákos lütyü elkészítési módja:
A fél csomag vaniliás pudingporból a kristálycukorral és tejjel híg pudingot fõzünk. Még melegen belehelyezzük a felszeletelt kalácsot. Ha a szeletek jól megszívták magukat, egy kivajazott tepsibe helyezzük õket, majd soronként megszórjuk a cukorral elkevert mákkal. Ha ezzel végeztünk, a tepsit forró sütõbe toljuk, és úgy 20 percig sütjük. A tálalás a legjobb: a forró mákos lütyüre fagyit és tejszínt teszünk, és szépen megcsorgatjuk aranyló mézzel.
Aki nem szereti a mákot, dióval is kipróbálhatja - nem fog csalódást okozni.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Devergogirl, 2008. máj. 1. 18:45
A mákos lütyü elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.