Mákos lütyü recept

Elkészítési idő 45 perc

A Mákos lütyü hozzávalói:
1 db fonott kalács
1/2 csomag vaniliás pudingpor
3-4 evőkanál kristálycukor
3/4 l tej
őrölt mák
porcukor
+ vanília fagyi, tejszín, kevés méz


A Mákos lütyü elkészítési módja:
A fél csomag vaniliás pudingporból a kristálycukorral és tejjel híg pudingot fõzünk. Még melegen belehelyezzük a felszeletelt kalácsot. Ha a szeletek jól megszívták magukat, egy kivajazott tepsibe helyezzük õket, majd soronként megszórjuk a cukorral elkevert mákkal. Ha ezzel végeztünk, a tepsit forró sütõbe toljuk, és úgy 20 percig sütjük. A tálalás a legjobb: a forró mákos lütyüre fagyit és tejszínt teszünk, és szépen megcsorgatjuk aranyló mézzel.

Aki nem szereti a mákot, dióval is kipróbálhatja - nem fog csalódást okozni.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A mákos lütyü elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook