Mai mosógépekről írnátok tapasztalatokat? (beszélgetés)
Whirlpool 6.érzékes. 4 éves. A családom 4 tagú, egy héten mosok 2x3 adagot és rozsdásodni kezdett a fedele. No comment.
Előtte AEG volt, drága volt, de 10 évig húzta.
Anno a szárítógéppel voltam így. Egy nagyon rendes manusszal beszéltem, az ő tanácsára vettem azt amit, és maximálisan elégedett vagyok.
Jah, a mosógéppel is így volt, csak akkor a szerelő ajánlott márkát. Meg akart kímélni a felesleges kiadásoktól.
Én nem tudom,de olyan sok rendes embert sodort utamba a szél. :)
Jó ötlet. Mivel mi nem túl nagy városban lakunk, megkérdeztük a "mestert", mely készülékeket tud javítani.
4 típus márkaszervize, többit más megyébe küldik.
Jelentősen leszűkítette a választékot.
Pont az izzadtság miatt érdekelt :( Nekem, pláne nyáron, van, hogy semmi baja a ruhámnak, csak csuromvizesre izzadtam. Ahhoz szerettem volna egy 40 fokos rövid programot, csak az egyszerűen nincs a gépeken, vagy nagyon ritkán. Gondoltam, hátha a gőz kiváltja, de ezek szerint nem.
Tényleg, és a gőzbe különféle színű ruhákat is össze lehet tenni? Nem festik meg egymást, mint a vízben? Vagy ilyen szempontból egyforma a gőz- és a vizes mosás?
Enyémen 600-as a legkisebb, ezt használom. 1000-essel majdnem száraz, de olyan gyűrött, mint a rongy. A laza szövésű anyagok mintázatát átrendezi 🙂 Barátnőm szétcsapatta a függönyét, nem tudta helyrehozni.
Inkább száradjon kicsit tovább.
Köszönöm mindenkinek, bocs, hogy na nem tudtam előbb jönni. Ha még van valakinek mondanivalója, szívesen olvasom továbbra is!
Akik gőzfunkciót használnak: ezek szerint a 60 fokos gőz nem teszi tönkre az amúgy 40 fokon mosható ruhákat?
Elöltöltős, gőzfunkciós whirlpool-om van, még nincs egy éves. Imádom, frissen tartó funkciós, így simán "megfeledkezhetek" a ruhákról, mert még 12 óra után is illatos, puha marad. Mondjuk nem szoktam elfelejteni. :)
Most az egyszer érzem azt, hogy bár borsos ára volt, teljesen megérte. 1000 fordulattal mosok, van rajta 40 fokos/30 perces is. A munkásnadrágom olyan anyagból van, amit csak gőzzel lehet tisztítani, eddig a melóhelyen tisztították, de most haza kell hozni, szuper, hogy tudom gőzzel mosni, így puha marad. :)
Amikor először lett energiatakarékos mosógépem, én is ledöbbentem a programok hosszúságán, de csak annyi a titok, hogy másképp kell szervezni a dolgokat. Régen mindent végigmostam egy szombati napon, na., ilyen nincs. Most mosó-szárító gépem van, télen, amikor a szárítást is használom, több mint 6 óra a program, képzelheted. De azóta minden nap mosok, este elindítom, reggel pakolom, meg lehet szokni.
Viszont tényleg energiatakarékos! Régen a sütő és mosógép nem mehetett együtt, mert lecsapta a biztosítékot. Azóta van az új mosószárítógép, lett új, energiatakarékosabb sütő plusz mosogatógép és a hálózat elbírja mind a hármat egyszerre.
A gőzölés nagyon jó funkció, én a kényes ruhákat, pláne, ha csak egyszer volt rajtam csak átgőzölöm, ez egy gyors program, kíméletes és frissítésre tökéletes. A lányom kamasz izzadtságával viszont nem bír el, az ő ruháit mosni kell.
Köszi szépen a részletes leírást, megnézem a gépet.
Ennyivel többet tudna a folyékony mosószer? Én csak port használok, nem is gondoltam eddig másra, normál esetben nem foglalkozom ennyit mosással és mosógépekkel, mint az elmúlt hetekben.
Pizzafunkciót értékelnék, szeretem :D
Közben megnéztem, épp ezt a modellt nézegettem az előbb :) Legtöbben dicsérik a hozzászólásokban, de van, aki azon van kiakadva, hogy nem lehet hozzáférni a szűrőhöz, ha beleesik valami kemény tárgy.
Abban már kiokosodtam, hogy - legalábbis valamelyik honlap szerint - nem baj, ha nem használod a legerősebb centrifugálást, de minél erősebben tud centrifugálni, elvileg annál erősebb a motorja.
Nekünk is Eletroluxunk van, ez a típus:
Tisztára mos 30 fokon is, tuti kiveszi az izzadságfoltjaid csak használj hozzá folyékony mosószert. Mondjuk porral is tisztára mos. Van benne 15 perces mosás, meg mit tudom én egy csomó funkció. Gőz, meg kímélő, meg babaruha meg sport meg anyámkínja, épp már csak a pizzafunkció hiányzik :D... ezekből jó ha kettőt használok. :D A gyors mosást, meg a farmert legtöbbször. A pamutmosás funkció az tényleg hosszú, több mint 2 óra, max 30 perccel lehet asszem lerövíditeni, azt nem sűrűn használom én se. Kiszámítja azt is hogy mennyi vízet használjon, a belerakott ruha alapján. A centrifugája az qrva erős, én mindig visszább szoktam venni, mert félek tőle amikor maximumon centrifugál. Még az ablakok is rezonálnak. :D De 1200-son szinte szárazon veszem ki belőle a ruhát. Frankó kis gép, nem is nagy helyet foglal, meg szépen is mos tényleg, a ruhákat se gyűri össze, vasalni utána nem nagyon szoktam.
Electroluxom van, nincs benne gőzfunkció, de ezt a gépet szeretem. Az első gép amit szeretek. Van rajta programrövidítési lehetőség, tényleg az első gép aminek a tucatnyi programjávól felét használom is és észrevehető a különbség. De nem mindegyik programot lehet rövidíteni. Centrifuga 1400 a max és állítható.
Nem tudok negatívumot írni róla.
Hogy mennyit fog bírni, hát jó kérdés. Pár éve van meg, eddig semmi baja, pedig majd minden nap megy legalább 1 kört.
Előtte Samsung volt azt rüheltem.
Nem mondtam, hogy nem energiatakarékos... De attól még nem szeretném, ha órákig menne benne egy mosás, amikor esetleg több adagot szeretnék kimosni.
Nekem nem jön ki az izzadtság 30 fokon, szóval kell a 40 fok. De a kímélő jó ötlet, ha a mosás-centrifugálás ideje összesen 1 óra alatt marad.
Most Whirlpool van... Elég sokáig bírta, sőt bírja, de azért volt nálunk párszor szerelő, és rendesen rozsdásodik. Sokan szidják ezt is és az Indesitet is, plusz óva intettek, hogy attól, hogy ez tizensok évet kibírt, a mostaniak már nem úgy vannak konstruálva.
"Ez is fontos lenne, hogy ne mosson órákig, és lehessen kevés cuccal használni, mert sokféle ruhám van, sokszor mosok kevés töltettel, ami a jelenlegi géppel pazarlás."
Pont azért mos sokáig, mert takarékos, és kíméletesen löbötyöli" a ruhákat, és igenis energiatakarékos.
Amúgy meg minden gépen van rövid program, és az izzadság kijön 30 fokon is. Ha meg azzal nem vagy elégedett, akkor a kímélő program, és van ahol rövidíteni is lehet. Erre is alkalmas a legtöbb gép.
Bosch, Elektrolux Nekem nagyon tetszik, imádom őket és a Whirlpool is nagyon jó, ez utóbbihoz olcsóbbak az alkatrészek a szerelők szerint.
Ja, részemről nem komálom a felül töltőset. :)