Magyarorszag - amit fontosnak tartanal elmondani idegenekenek rola (beszélgetés)
Tanuljanak meg magyarul!
Lassan ez lesz a kötelező.
az a helyzet, ha ez az angol egy nagyon finnyas nep a tapasztalataim szerint. Csak az isemrt es jol bevalt eteleket eszik. Igaz, ket eve az egyik tanito no kapott egy bejgli talat - es nagyon izlett nekik... de O csak felver angol es szereti az ujdonsagokat. Vhogy a palacsintanal leragadtam - azt tolthetik is mindenfelevel - sztem biztosan szeretnek.
Igazsag szerint azt hittem, sokkal tobb erdekes dolgot tudnank itt gyerekek szamara osszeszedni... kicsit csalodott vagyok :(
tenyleg, koszi, a deli harangszo sem jutott eszembe.. pedig milyen igaz! Bar itt nem harangoznak delben - hianyzik is nekem.
Arra gondoltam mar, h sutok nekik palacsintat - mondjuk nel esz egyszeru 2x90 gyereknek, meg a tanarok, de ha mondjuk egy palacsintat tobbfele vagnek..? - ismerik a palcsntat, csak kicsit vastagabb a tesztaja es nem toltik... es francia eledelkent tartjak szamon. Gondoltam a retes sutesre is, mert sztem imadnak a retestesztat nyujtani....
ezek szerint külföldi gyerekeknek kell tartanod az előadást? hány évesek?
mindenképp olyan érdekességeket mondj el, amelyek a gyerekekhez állnak közel! sokkal jobban meg fogják jegyezni, ne a felnőttek számára "érdekes" városokról beszélj, mert az lehet akár a világörökség része stb, baromira unalmasnak fogják tartani.
viszont, ha magyar nevezetességeket mondasz, ami máshol nincs(hiszen melyik országnak nincs híres város?! ez egy gyereket nem fog meghatni)pl dobos-torta, gundel-palacsinta, puszta, gulyás, disznótoros, miért harangoznak(mert ugyebár miattunk van a déli harangszó, itt beveheted, hoyg Sopronban miért 11-kor)és bármi, ami egy gyereket érdekelhet!(én most csak összevissza leírtam, de szépen "felfűzve" a dolgokat, jó kis előadást lehetne tartani nekik!)
Bugacpuszta, a puszta világa egészen egyedülálló.
A gyógyvizek, és gyógyfürdők.
pl.
1920. június 4. (bár a kicsik még nem értik)
Kékestető
Hollókő
Aranycsapat
Így igaz nem csak idegeneknek kell tudni ezt,hanem, akik itthon laknak ismerd meg hazádat, mert van olyan is sajnos, akik még sehol sem jártak az otthonán kivül, mert nem telik rá. Egy kis ismeretszerzés nem árt rengeteg féle útikönyv létezik, amiből fel lehet olvasni és megismerni a
nevezetességeket, amit a 3. hozzászóló is emlitett.
Üdv.Ágnes
Mit mondanatok el, v mutatnatok meg/be Magyarorszagrol kb 10 percben. Minden erdekel - kepek, helyek, kultura, szokasok, etelek,...
Elsosorban gyerekeknek kell tartanom hamarosan egy rovid eloadast - szeretnem mindel szinesebbe, erdekesebbe tenni.
Elore is koszonom az oteleteket!
További ajánlott fórumok:
- SPAR Magyarország matrica - Ingyenes csere-bere fórum
- Szerinted ki képviselje Magyarországot a 2012-es Eurovíziós Dalversenyen?
- Leggyakoribb utónevek a mai Magyarországon
- Túra- és kirándulóhelyek Magyarországon és környékén
- Te hogyan változtatnád meg a segélyezés rendszerét Magyarországon?
- Mit ér elmondani az egész életed, ha válaszra se méltatják?