Magyar Posta és a külföldről érkező csomagok! (beszélgetés)
Nekem is mesélte már párom, hogy olvasott a neten hasonló esetekről, ahol eltűnt a csomag tartalma.
Sajnos ez Magyarország :S
:) gaz! Nagyon gaz.
Sajnalom,hogy igy jartatok!
En kuldtem mar haza tesomeknak csomagot,innen Amerikabol es ok is kinyitva,vagyis magyar postas ragasztoval atragasztva kaptak meg,de szerencsere nem hianyzott belole semmi se.En is a gyerekeknek kuldtem ruhat,jatekot,meg aprosagokat.
Ra kellett orni,hogy mit tartalmaz,nem e vam koteles.
En is cidriztem,hogy megkapjak e.Azota inkabb penzt utalok haza,vegyek meg maguknak amit szeretnenek.Pont ezert,hogy a vamon el ne tunjon.
Ja es lehet biztositast is kotni a csomagra,vagy jar is vele,ezt mar nem tudom,ezt kerdezd meg!En is megjeloltem rajta anno,hogy mekkora ertek van benne.Ha eltunk volna akkor a biztositas fedezte volna.
Ez mar regebben volt,mar nem emlekszek pontosan,hogy hogy volt.
Amit rendelsz egy cegtol,vagy pl.ebay -rol azokat a csomagokat maskepp kezelik,mint a magan csomagokat,es van ,hogy egy ceg altal kuldott csomagra te mar megfizetted a vamot,amit itt levonnak.Pontosan nem tudom,hogy van,de valahogy igy.
A magancsomagot meg atellenorzik nincs e benne valami olyan,amit nem engedhetnek be,vagy ami vam koteles.Ha vamkoteles,akkor felszolithatjak az illetot,hogy x osszeg vam megfizetese utan atveheti.Valahogy igy van.
Anyósom külföldön él,és szokott nekünk csomagot küldeni,de ma (nem első alkalommal) eltűntek belőle cuccok!
Nem az a lényeg,hogy mi hanem hogy hogy jön ahhoz bárki is,hogy visszaéljen a munkakörével???Milyen világban élünk??Undoritó,vérlázitó!
És természetesen megy az ujjal mutogatás a másikra,mert amikor a postát hivtam fel a vámosokra fogták,csak azt nem értem akkor miért van magyar postás ragasztószalaggal összeragasztva a csomag alja???Főleg ugy,hogy Amerikában adták fel!?Érdekes nem?
Kiváncsi vagyok volt-e már másnak is hasonló rossz tapasztalata,és mik a vélemények ezzel kapcsolatban?
További ajánlott fórumok:
- Érdemes Magyarországra visszaköltöznöm külföldről?
- Van köztetek olyan aki külföldről kapja a gyerektartást miközben ő és a gyermek Magyarországon él?
- Valaki költözött már haza külföldröl hosszú idö után? Hogyan oldotta meg a csomagok (dobozok, esetleg bútorok stb) hazaszállítását?
- Ha külföldről küldenek levelet akkor a címem ugyan az mint ha magyarból küldenék?
- Ha valaki külföldről telefonál a saját, magyar számáról, akkor változik a körzetszám?
- A külföldről indított átutalás, mennyi napon belül jelenik meg magyarországi számlán?