Magnézium hatása (beszélgetés)
A magnézium-oxid szedését abbahagytam, kb. 1 hónapja magnézium-biszglicinátot szedek. (napi 60 mg az adagom)
Ez bevált. Immunrendszer erősítő, emellett remek idegnyugtató. Estére veszem be, javult az alávásom is. Nem okoz hasmenést.
Gondolom nem véletlen, hogy az ő oldalukon kínált változat nem került a végére.
Egyébként én épp pár hete ástam a magnéziumfélékbe bele magam, és hát elég sokféle "lista" van, van ahol a magnézium-oxid is előre kerül, pedig a legrosszabbul hasznosuló. Szóval fél nap olvasás után is úgy éreztem, egy centivel sem vagyok közelebb a megfejtéshez, hogy melyiket is kéne venni. Igaz én bízom a dokimban, nekem amit ő mond, az szent, mert eddig minden amit ajánlott bevált, de az is igaz, hogy azt mondja, hogy fogalma sincs, és ezt is becsülöm benne :)
Judit által linkelt összehasonlító cikkben nincs agyonsztárolva. Épp csak a végére befért.
Mondjuk egyiket sem szedem, nekem mindegy, olcsó-e vagy drága. Kb. 1-2 éve még nem tartozott alapvető táplálékkiegészítők közé, sőt a D vitaminnal kapcsolatban halállal riogattak.
Persze, de az, hogy orotát, azt a netről tudom, nem a patikustól. Konkrétan a Magne B6-ra mondta, hogy szart nem ér, jobb, ha ezt szedem B-komplexszel, de pl. Milgamma-N-t vettem, mert a többi B-komplex nulla volt. Nem ő mondta.
Tavaly a magándokimnak sem dőltem be, akit aztán két másik doki írt felül, nem is járok hozzá már... :)
A magnézium kiegészítők szedése hatásos lehet a szorongás és a stressz csökkentésére, valamint javíthatja a bélrendszer működését is. Az első hétben szedett magas adag miatt lehetséges, hogy a napi széklet mennyisége is növekedett, ami a magnézium túladagolásának egyik tünete lehet. A túladagolás mellett, más tünetek is jelentkezhetnek, mint például hasi fájdalom, hányinger, szédülés, émelygés, hasmenés. Az ajánlott adagolás betartása segíthet enyhíteni ezeket a tüneteket.
Forrás:
MedlinePlus (National Library of Medicine). "Magnesium Supplements". [link]
National Institute of Health Office of Dietary Supplements. "Magnesium". [link]
Én is megnéztem mit írnak róla. Hát nem a legjobbakat:
További ajánlott fórumok:
- Szeretném tudni, hogy az Elevit mellé lehet-e magnéziumot szedni?
- Melyik ételekből jut a szervezetünk vashoz, cinkhez, kalciumhoz, magnéziumhoz, és egyéb vitaminokhoz....
- Hasmenés magnézium miatt?
- Melyik a legjobb minőségű magnézium pezsgőtabletta?
- Mi a véleményetek a Magnézium B6-ról?
- Elevit és magnézium szedhető együtt terhesség korai szakaszában?