Elevit és magnézium szedhető együtt terhesség korai szakaszában? (tudásbázis)
Én is elevitet szedtem ès mellé magne b6-ot. Egyik doki szerint kell kb 2 órát hagyni, a másik szerint nem. Én hagytam. :) Ártani nem árt, de nekem azt mondta a doki, hogy 10 hetes kor előtt nem nagyon van értelme szedni. Amúgy én is szedtem 6 hetes kortól.
Amúgy a szurkàlás, görcsölgetès nekem megvan kb 5 hetes kortól és ma vagyok 25+2 hetes. Szerencsére semmi baj nincs, remélem nem is lesz. Viszont az idegeim kikészültek a görcsölgetés miatti állandó aggódástól. :D Kórházban is voltam a parázás miatt, de pihenni itthon is tudok, így pàr nap utàn kijöttem, mert tényleg nem volt semmi probléma.
Szóval ne aggódj! :) Van, akinèl ez végig természetes és nem okoz semmit. Az első hetekben pedig a kismamàk nagy része érez hasonló tünetekez.
Nálam most a 20.hét körül múlt el a görcsölgetés,én is elevitet szedtem/szedek,magnéziumot folsavat és B6ot.
Minden rendben van velünk 26.hetet tapossuk:)
Nyugodtan szedheted.
Nekem pont ugyanez volt az első babánál, húzódott a hasam hetekig, valószínűleg amiatt volt, mert feszesek voltak a hasizmaim. A baba szépen megmaradt, idén már nyolc éves lesz. :)
Ha az megnyugtat szedj magnéziumot, ha jól tudom nem árthat a babának.
Sziasztok!
A 6. hétben járok, és az a tünetem lépett életbe, hogy elkezdett szurkálni a hasam alja. Mint mielőtt megbetegedtem akkor éreztem ilyesmit. Eleinte nem volt zavaró, de hétfő óta egyre gyakrabban érzem. Megkérdeztem a nőgyógyászom, hogy szerinte szedjek-e magnéziumot? Azt mondta szerinte nem szükséges még, nagyon a terhesség elején járok, még bármi lehet a babával....Viszont beszéltem a háziorvosommal is, ő azt tanácsolta hogy szerinte egy magne b6-ot nyugodtan szedhetek ha gondolom. Elevit terhes vitamint szedek. Nektek volt hasonló tünetetek? Félek hogy elmegy a kisbabám....leírnátok hogy ti mit tapasztaltatok? Illetve együtt szedhetem-e a magnéziumot az elevittel, vagy teljen el egy kis idő? Köszönöm ha válaszoltok :)
További ajánlott fórumok:
- Jelenleg a terhességük korai szakaszában lévő kismamákkal szeretnék beszélgetni. Valaki?
- A terhesség korai szakaszában a bárányhimlő, vagy a rózsahimlő jelent nagy veszélyt?
- Terhesség alatt szedhető a Revalid kapszula?
- Terhesség korai szakaszában káros a hajfestés vagy melírozás?
- Mikor kezdhetjük szedni terhesség alatt a magnéziumot, ha a megelőzés a cél?
- Mennyi magnéziumot lehet szedni terhesség alatt?