Terhesség alatt szedhető a Revalid kapszula? (beszélgetés)
Köszi! Nem gondoltam, hogy kamuzol, csak nem tudtam, hogy keressem.
Nem angolos vagyok, de majd megnézem.
Csak azért linkelem a cikket, nehogy úgy tűnjön, hogy kamuzok, de tényleg nem akarom azt sugallni, hogy a revalid csinál ilyet, csak kerestem, hogy a metionin csinálhat-e bármi bajt terhesség alatt, van-e róla adat. Én is csak annyit akartam mondani, hogyha nem muszáj, nem kéne szedni, de a kérdező eldönti, mennyire komoly a panasz, és majd megbeszéli a kezelőorvosával.
"A Revalidban 100 mg metionin van. Ami nagyon pici adag még a 0,1 g/nap ajánláshoz képest is."- írtam az előbb, pedig a 100 mg pont 0,1 g.
Bocs, ebben tévedtem, késő van már, és eleve nem vagyok jó matekos.
Szóval egy kapszula Revalid pont annyi metionint tartalmaz, mint amennyi egy forrás szerint a napi szükséglet.
Én soha nem szedtem még, se terhesen, se terhességen kívül. Ezek után nem is fogom.
Pláne, ha a jelek szerint a kutya se tudja, mennyi a metionin-szükséglet, nyilván több tényezőtől is függ.
Jobb tényleg nem beleavatkozni a fehérjeszintézis dolgaiba.
nem tudom, hol és milyen cikkben találtad, én német net-doktor,illetve gyógyszerészeti oldalon találtam pont egymás alatt, hogy az egyik ellenzi, a másik engedi.
Az alap napi szükségletet 0,10 g/nap és 1,3 mg/ttkg között adják meg a különböző források.
A Revalidban 100 mg metionin van. Ami nagyon pici adag még a 0,1 g/nap ajánláshoz képest is.
"Mikor ajánlott a Revalid®kemény kapszula szedése?
A készítmény alkalmazható különböző eredetű hajhullás, kopaszodás megállítására, lassítására az alábbi esetekben-valamely betegség vagy gyógyszeres kezelés következményeként, várandós állapot ideje alatt kialakult hajhullás (első trimeszter kivételével), valamint kimerültség, rossz általános állapot, nem kielégítő táplálkozás miatt kialakult hajhullás kezelésére,-hajnövekedési zavarok kezelésére és a hajszerkezet javítására törékeny, fénytelen haj esetén,-a köröm növekedésének és küllemének nem fertőzéses eredetű rendellenességeinek kezelésére.
Mikor nem szabad a Revalid®kapszulát szedni?
-A készítmény összetevőivel szembeni egyéni túlérzékenység (allergia) fennállásakor.-A hormonális zavarok által okozott hajhullás és fertőzéses eredetű körömbetegségek, és-súlyos májbetegség fennállásakor, urát-vagy foszfáttípusú vesekőbetegségben, savtúltengés esetén."
Igen, próbáltam összehasonlítani az összetevőket a terhesvitaminéval, pár nyomelem azonos, a mennyiség kicsit eltérő ( vas, cink, réz).
Köszi a választ
"A Revalid® kemény kapszulában több hatóanyag működik együtt a hajnövekedés elősegítése érdekében, és mindössze három hónap alatt látható eredményt biztosít.
A DL-metionin, L-cisztin aminosavak, amelyek fontos szerepet töltenek be a keratintermelés során. A B5, B1, B6 és B10 vitaminok mind hozzájárulnak a haj növekedéséhez a gyökerektől kezdve, míg az olyan ásványi anyagok, mint a vas, cink és réz a hajszálakat erősítik.
A köleskivonat, búzacsíra-kivonat és élesztő gondoskodnak a természetes hidratálást és ragyogást biztosító tápanyagokról."
Ezt a Revalid magyar honlapjáról másoltam ki.
Szerintem terhességben nem árthat.
További ajánlott fórumok:
- Elevit és magnézium szedhető együtt terhesség korai szakaszában?
- Terhesség alatt lehet barátcserje kapszulát szedni?
- A Detralex szedhető terhesség alatt?
- Revalid kapszula árthat a terhesség első pár hetében?
- Terhesség alatt szedhető az Aloe Vera (Berry) gél?
- Barátcserje kapszula szedhető terhesség alatt, elején?