Magas tumormarker érték mindenképpen daganatot jelent? (tudásbázis kérdés)
Kedves Anyone!Milyen műtéteid voltak?
Gondolom,hogy voltál orvosnál,hiszen a tumor-marker vizsgálatokat orvos írhatta ki.Most akkor a mellednél is találtak valami eltérést,és még a hasmenések is vannak?
Létezik egy vizsgálat,de az is pénzbe kerül,a Pentacore laboratórium végzi el,a neve Septin9,90 akárhányszázalékos biztonsággal mutatja ki,hogy a belekben van-e daganatos elváltozás.Vérből mutatják ki,immunológiai vizsgálat.Tavaly nyáron csináltattam meg,én is a tükrözés elkerülése miatt.Én vért találtam a székletemben,és a gyógyszertári teszt is azt mutatott ki,de végül aranyérből eredt csak.Ez a vizsgálat pedig negatív lett.
Bocs, elnézés "hirtelen" irtam, nem gondoltam bele hogy ez is lehet.
Szerencsére nálam anno nem találtak semmit, bizonyára azért nem okozott semmi gondot a vizsgálat.
Nem rólam volt szó, csak a bíztatóbb lapokat és nem a rossz híreket néztem a neten.
Tudnék még "sikeres" eseteket irogatni, de felesleges.
Járj utána, menj a dokihoz, lehet hogy semmit nem jelent lehet hogy időben elkapják
Ma sokkal több daganatos betegség sikeresen gyógyitható mint korábban
Menj szembe ezzel a szemétséggel, kard ki kard!
Ne izélj már az altatással. Mit nem bírtál ki rajta?
Kibírható.
És ha nem csak a rossz cikkeket olvasnád el a neten
A tumormarker nem egy régi vizsgálatfajta. HA korai stádiumban valóban dagabnatot jelez, "örülj" neki mert megoldják a problémát
De idézek valamit
"Édesanyámnál folyamatosan nő másfél éve, jelenleg 780. Jól érzi magát, minden lehetséges vizsgálaton részt vett, sehol nem találtak semmit. A testsúlya már 4 éve nem változott."
"CEA 24,9 ; CA19-9=47,7 ) Tudjuk, hogy ezen értékek emésztőszervi problémára utalnak. Azonban készítettek teljesalakos PET/CT-t, de semmiféle elváltozást nem tudtak kimutatni. "
A hasmenés meg igyen jellemző az idegi, lelki problémákra
Ha a gyermekeid nagyok, el kell mondani, mert minden betegséget könnyebb elviselni ha együttérez valaki a beteggel.
Találj inkább sikeres gyógyulásokrol cikkeket. Azt mondják a lelki beállitottság, a gyógyúlni akarás sokat használ ha valóban daganatos valaki.
Én elhiszem és tudom, hogy ilyenkor az ember összeszarja magát ijedtében. Az is teljesen normális, hogy próbálsz tájékozódni.
DE!!! Irány az orvos. Ő fogja tudni, hová küldjön és mi a következő lépés.
Fel a fejjel!
A gyerekeidet meg picit be kell vonni. Most neked van rájuk szükségük.
Jó egészséget kívánok!
Nem tudom mire vársz?
Elmész nőgyógyászhoz és simán ad egy beutalót.
a legrosszabb amit tehettél, a gép előtt keresni diagnózist magadra! Jó pár éve, qurvára fájt a lábam, de hol elmúlt, hol visszajött, olyan izomláz szerű fájdalom volt, jah, és folyton fáradt voltam. Leültem a gép elé, elkezdtem keresgélni, a legbiztatóbb amit találtam, a leukémia, már így mentem a dokihoz... A doki kiröhögött, majd megkérdezte, h ha már a gép előtt ültem, miért nem kerestem rá a koleszterin mentes diétára? / előtte voltam vérvételen, vittem vissza a vérképemet... /
a lényeg, orvoshoz menjél!
6 év régen volt!
Nincs TB-d?
Ha van, akkor nem kerül semmibe és egy bódító injekcióval tökéletesen ki tudnak ütni a vizsgálat idejére. (saját tapaasztalat)
Nem feltétlenül jelenti a legrosszabbat, de mindenképpen figyelmeztető értéke van.
Feltétlenül vizsgáltasd ki magad!!!
A hasmenés miatt én a helyedben a gasztoenterológiával kezdeném.
Kedves vagy Kriszta! köszönöm!
Egészen véletlenül derült ki...Folyamatosan emelkedik a szint...Meg másbajom is van, hasmenés...meg leki traumán is mentem keresztül...egyedül vagyok nagyon, kinek mondhatnám el...a gyerekeimet nem terhelhetem...
A nővérem kisfia egy igen csúnya anyajeggyel született, magas volt a tumormarker érték is. Egy műtéttel eltávolították, azóta ia jól van, most 8 éves.
Miért csinálták neked ezt a vizsgálatot?
Próbálj meg pozitív dolgokra gondolni! "Tudom, hogy nem rák"
További ajánlott fórumok:
- Átlagosnál magasabb HCG mit jelenthet?
- Mit jelent ha a vérben a GPT (alat) picit magas 38 (ref 10-31), de minden más jó? Tehát CSAK ez az egy érték rossz...
- Laborvizsgálatnál magas kreatin kináz és kreatinin eredmény rosszat jelent?
- Az árnyéktöbblet az daganatot jelent?
- Ha a vaskötő kapacitás alacsony, de a vas magas mit jelenthet?
- Mit jelenthet a magas Total IgE érték?