Mit jelent ha a vérben a GPT (alat) picit magas 38 (ref 10-31), de minden más jó? Tehát CSAK ez az egy érték rossz... (tudásbázis kérdés)
A GOT és a GPT többféle szövetben (máj, vázizom, szívizom) is megtalálható, de legnagyobb mennyiségben a májsejtek tartalmazzák. Ha tehát ezek a sejtek pusztulnak, a vérszérumban megemelkedik az enzimek aktivitása.
Májkárosodás (pl. vírusos májgyulladás, alkoholos májgyulladás, májzsugor, májtumor, súlyos epeúti elzáródás), nagyfokú izomszövet-pusztulás (pl: izomsérülés, égésbetegség).
Picit emelkedettebb a májfunkciós értéked.
Lehet volt vmi vírusos betegséged,vagy több káros dolgot vittél be a szervezetedbe.
Semmi baj sincs,nyugodj meg.
Azt látom hogy nem nagy az eltérés, csak azon vagyok hogy az 1 évvel ezelőtti 4 csillagos laborom rendbetegyem... most 2 rendbejött és egy másik elromlott szal 3 csillagom van még mindig:( És ez új csillag...
A jövőben egészségesen akarok teherbe esni tökéletes laborral..szal ezen dolgozom:)
Amúgy köszi a válaszokat:)
Tehát még egyszer... mert azt tudom hogy ha a többi máj érték is rossz...
De nekem csak a GPT magas a többi teljesen jó... 2 hónapja még semmi baja nem volt... Mi okozhatja?
További ajánlott fórumok:
- Mit tegyek ha az egyéves kislányom fején koszmófoltok jelentek meg? Minden nap hajat mosunk csecsemő kora óta, mitől alakult ki mégis?
- Nőnapra vörös rózsát kapni valakitől, aki mindenki másnak fehéret, sárgásat vett - egyértelmű, és ha igen mit is jelent?
- Meddig érdemes várni a férfi hívására, mit jelent ha nem keres minden nap?
- Magas tumormarker érték mindenképpen daganatot jelent?
- Van jelentősége a születési jegyünknek az egyéniségünkben..Befolyásolja a Vonzás törvénye a mindennapjainkat?
- Mi ez a "himlő"? Reggelre a fiamon testszerte szúnyogcsípésre hasonlító foltok jelentek meg, mindenhol. Szegénynek nagyon viszket. Mi ez?