Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Magas GOT (64) és GPT érték (172) terhesség alatt. Okozhatja epe probléma? fórum

Magas GOT (64) és GPT érték (172) terhesség alatt. Okozhatja epe probléma? (tudásbázis)

16. EsztyMorgan (válaszként erre: 15. - Judyt640)
2012. ápr. 26. 18:31

Ez remek ötlet, kösz szépen! Írni is fogok..

Nézegettem azért a neten, hogy mi lehet. Valóban írják a toxémiát, de a vérnyomásom rendben van, nincs ödémám.. szóval remélem nem. De ez a webbeteg jó ötlet, kösz még egyszer!

2012. ápr. 26. 17:29
Szia nemtudom hogy terhesek használhatják e de a máriatövis olaj erre nagyon jo,gyulladáscsökkentö,reggel éhgyomorra egy kiskanál.Sztem is az epédtöl van.Irj itt a neten van sok nödoki meg term gyógyász ök mit mondanak/vebbeteg/.
14. EsztyMorgan (válaszként erre: 13. - 982a4ba0ea)
2012. ápr. 26. 17:23
Jövőhéten megyek hozzá is.. ://
13. 982a4ba0ea (válaszként erre: 12. - EsztyMorgan)
2012. ápr. 26. 15:42
Terhesség alatt egészen máshogyan nézik ezeket az enzim értékeket, azaz más betegségre utalhatnak mint általában. Lehet toxémia kezdő tünete is, vagy epepangás, epebaj, ahogy Neked is van! Ne aggódj! A nőgyógyászoddal nem beszéltél?
2012. ápr. 26. 13:01

Egyelőre ennyit találtam:

A nagyon magas – tízszeres – GOT-szint általában akut hepatitisre utal. - Nekem a GOT nem tízszeres.. ez nyugtató. A múltkor sem lett jó ez a két érték, de akkor a védőnő nem mondott rá semmit. Rákérdeztem a + értékre, de azt mondta, ne aggódjak: az epe is okozhatja, amíg nem sárgulok be, vagy a szemgolyóm nem sárga színben pompázik.. Mégis aggódom egy picit, olyan soká lesz még jövőhét. Pech, hogy most jön a hosszú hétvége. Holnap 11-re kell mennem a laborba, a dokinőm meg 11-ig rendel. :(( dupla pech.

11. virus2008 (válaszként erre: 10. - EsztyMorgan)
2012. ápr. 26. 12:55

Nem rémiszteni akarok, nehogy beparázz miattam :)

Nem azért írtam...

Úgyis megismétlik szerintem, meg uh.

Majd dokibácsi megmondja, addig is nyugi....

10. EsztyMorgan (válaszként erre: 9. - Virus2008)
2012. ápr. 26. 12:49
Még semmit, mert ma kaptam meg.. volt valami gebasz a laborban és egy hétig kellett várnom, ma meg voltam a vércukros terhelésen, annak az eredménye holnap lesz meg, úgyhogy csak jövőhéten tudom bevinni, mivel naná hogy most jön a hosszú hétvége.. :(( Remélem nem hepatitis.. pláne most.. :(( nekem épp az a baj, hogy sok volt az epém mindig is, ezért is égett fenemód a gyomrom. Tegnap csak szimpla szendvicset ettem vacsorára.. meg egy kis salátát.
9. virus2008 (válaszként erre: 8. - EsztyMorgan)
2012. ápr. 26. 12:47

Hát akkor csak enzim, hepatitis ,vagy kevés epe termelődik, és a máj talán nem bírja.

Káros kaja nincs :), csak esetleg nem e volt nehéz amit előzőnap ettél, és még dolgozott az epéd, és a májad.

Doki mit mondott?

8. EsztyMorgan (válaszként erre: 6. - Virus2008)
2012. ápr. 26. 12:40
A májam egy éve még rendben volt. Gyógyszert nem szedek, csak amit a doki felírt. Olyan kaját nem eszek, gondolom.. bár nem tudom milyen kaja lehet káros. Hormonokat nem szedek a baba miatt.
7. virus2008 (válaszként erre: 6. - Virus2008)
2012. ápr. 26. 12:37

De vírus is lehet akár..

Ki kell vizsgáltatni komolyabban.

6. virus2008 (válaszként erre: 1. - EsztyMorgan)
2012. ápr. 26. 12:34

Nekem is volt magas értékem, bár én nem voltam terhes.

Igazából máj, és epe probléma, vagy gyógyszer,hormon, kaja

De tőlem a doki megkérdezte, hogy piás vagyok e,hát nem tudtam, hogy röhögjek, vagy elküldjem a picsába :)

5. EsztyMorgan (válaszként erre: 3. - 982a4ba0ea)
2012. ápr. 26. 11:38
Az epémmel nekem kb. egy éve vannak problémáim. Kemény diétát írtak elő, le is fogytam 12 kilót, majd terhes lettem - holott előtte az istenért se akart jönni a gólya, de a dokim szerint jót tett a szervezetemnek a mínusz 12 kiló. Tavaly vettek vért, akkor is magas lett ez a két érték, de nem ennyire, mint most. Akkor azt mondta a doktor, hogy az epém miatt mutat magasabb értéket, és idővel meg kell műteni. Idénre terveztük, csak közben jött a baba...
4. EsztyMorgan (válaszként erre: 3. - 982a4ba0ea)
2012. ápr. 26. 11:34
25. hét már lassan. A többi értékem viszonylag jó, bár a vashiány és társaik megvan, egyedül ez a két érték a kirívóan magas.
2012. ápr. 26. 11:12
Szia! Én a terhességem 38. hetében járok. Nekem a GPT és a GOT magas + az ALP-m, 964,igaz a GPT csak 80, a GOT: 56, de folyamatosan emelkedő tendenciát mutat, már be is akartak fektetni a kórházba. Szerencsére más tünetem nincsen, bár a viszketést még ide írom, mert viszketek is elég sokat! Nekem azt mondták azért van ez, mert a baba nyomja az epét és ez okozza a máj enzim értékeinek emelkedését. Nekem csak homok van az epémben. Nekem is voltak görcseim mondjuk még ezekkel is. :( :( A dr. nőm azt mondta ( a nődokim), hogy akár kezdődő toxémia is lehet, ezért hetente járok vérvételre, napi szinten vérnyomásmérés, stb... Hány hetesek vagytok?
2012. ápr. 26. 10:58
Epeköveim vannak, a terhességem elején több görcsöm is volt, és kb. két hete is volt egy kisebb epegörcsöm. Kicsit megijedtem a nagy értéktől, háziorvosom jövőhéten fogad.. :((
2012. ápr. 26. 10:57
Magas GOT (64) és GPT érték (172) terhesség alatt. Okozhatja epe probléma?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook