Egy nem problémamentes terhesség története (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Egy nem problémamentes terhesség története
Drukkolok nektek! Most fiú lesz?
A kislányoddal mikor kezdődött?
Előkerestem a kiskönyvemet, mert már nem emlékeztem. Durva, mert már az elején 105 volt a pulzusom, félidőtől olyan 120 körül, de volt 148 is. Érdekes, mert én nem éreztem magam rosszul:)
A pulzusom miatt a dokinéni Verapamilt írt fel, na attól megijedtem. Azt a kórházban mondták is, hogy ne szedjem. Cordaflexet és Dopegytet szedtem, mindkettőből egyre többet.
Sziasztok!
Én is toxémiás voltam/vagyok.
A kislányom 34. hétre született sürgősségi császárral.
Most ismét pocakos vagyok, már 31 hetes. Most kezdtem el Dopegytet szedni, mert magas lett megint a vérnyomásom. Nekem csak akkor magas ha terhes vagyok. A dokim azzal nyugtat, hogy többedik terhességnél lassabban alakulnak ki a tünetek és kevésbé lesz súlyos a toxémia. Remélem így lesz. A lányommal én is szedtem dopegytet, corinfart, doxiumot és diaphyllint. Asszem 16 szem volt a maximumom. :S
Kitartás mindenkinek és kívánom, hogy minél tovább sikerüljön bent tartani a babókat!
Nálam viszketés nem volt.
Én sosem áltattam magam azzal, hogy 2:1-ben haza mehetek, de végül csak sikerült 2 boldog hétre kivergődnöm a kórházból, aztán megint vissza. :-( De akkor már csak babával jöttem haza. :-D
Neked mennyi volt a pulzusod? Én azt bírtam, amikor 110-re még azt mondták, nem vészes. Mondjuk nem is volt az a 160-hoz képest, de 110-es pulzussal sem volt egy öröm létezni.
22. héten befektettek kivizsgálni, de akkor már 160 volt folyamatosan a vérnyomásom, egy hét alatt lett kritikus a helyzet. Nálam az alap betegségem váltotta ki, előtte is volt már magas vérnyomásom és szedtem rá gyógyszert.
Köszi. Dolgozom rajta, hogy testileg és lelkileg is elérjem azt a szintet, hogy belevághassunk a babavállalásba.
Na igen, azt nem tudják, hogy mi váltja ki, de azért koplaltatják az embert... Mondjuk tudom már miért: mert ha koplalva is nő a súly, akkor tudják, hogy az már komoly vizesedés. Én már attól rettegtem, hogy szülés után is heti +1 kg jön fel:)))
Mondjuk már a 18. héttől vizesedtem és az nyomta az idegpályákat, amitől úgy zsibbadt a karom, hogy nem tudtam aludni:( A vérnyomásom is akkor már ment felfelé a pulzussal, a dokinéni a 33. héten mondta, hogy na hál' istennek eljutottunk idáig egyben. Utána a 36. végén komolyodott meg annyira a helyzet, hogy beküldtek kórházba. Én kis naív azt hittem, hogy hazajöhetek még szülésig:)))
Utolsó 2 héten nektek is volt viszketés? Én szétvakartam magam...
Sziasztok!
Tényleg keveset beszélnek erről a terhességi betegségről, pedig az elmúlt 2 évben meggyőződtem róla, hogy nem ritka. Nálam a 36-37. héten jelentkezett, még egy hetet tudtunk 2in1 tölteni a kislányommal, utána császár lett a vége, de az már a 38. héten volt, nem volt egy díjbirkózó, de hamar összeszedte magát:)
Nekem vizesedés volt már korábban, de a vérnyomásom addig normális volt, sőt inkább alacsony, aztán felugrott 185/115-re. Onnantól jöttek a gyógyszerek, napi 16 szem. Olyan voltam egy hétig, mint a zombi. De itthon lehettem, csak alig voltam magamnál. A szülés után kb. 1 hónappal normalizálódott a vérnyomásom, addig még szedtem a gyógyszert, egyre csökkentett adagot.
1-2 év múlva tervezzük a kisteót, de már ost látom, hogy egy nyugodt percem se lesz:(
Várom a folytatást!
nem irigyellek amiken keresztül kellett menned!
Nagyon sajnálom. :-( Részvétem.
Igen, sajnos én is azt érzem, nem veszik igazán komolyan ezt a terhességi betegséget. A hírekben is egyre gyakrabban hallom, hogy kismama vagy a pici baba veszítette életét az anya toxémiája miatt.
Igen, általában a 20. héttől, de mostanra már azt mondták ki az orvosok, rárakódásos magas vérnyomásom volt, vagyis terhesség előtt is fennállt, csak én nem tudtam róla. Minden jel erre utal, továbbra is magas maradt a vérnyomásom, nemrégiben már 190/115 volt, akkortól folyamatos gyógyszer szedésre vagyok ítélve. :-(
Viszont így is minden másik tünete jött a toxémiának.
Igen, eddig minden a legnagyobb rendben, hála Istennek. Remélem, így is marad.
Sajnálom, hogy nem teljesen egészséges vagy. Azért remélem, semmi komoly gondod nincsen.
Igen, minden jó lett, mert a vége jó lett. :-) Igaz, korababa lett, de semmi nyoma sincsen, mindent teljesen időben csinál és szépen fejlődik, már 6kg felett van Hanga babám. :-)
A folytatást március 9-re ígérik. :-)
Druszád, Viki ;-)
Ennél nincs is borzasztóbb, nagyon sajnálom :( Már kórházban feküdtél, vagy derült égből villámcsapás volt? Nem volt semmi előzmény és tünet? Nagyon kis drága Réka a képen, nem is gondolnám, hogy 23. hétre született...
Sok sok erőt kívánok egy másik babu vállalásához!!!
Át tudom érezni, sajnos nálunk nem végződött ilyen szerencsésen és nem tudták uralni a vérnyomásom (220/130). 23. héten császár, a kislányom 4. napot élt. :(
Sokan nem is tudják micsoda veszélyes dolog a toxémia. Legalább a terhesség elején elmondhatnák, hogy milyen tünetekre figyeljen az ember.
Örülök, hogy ti jól vagytok. Tündéri a kislányod. :)
mikor jön a folytatás? nagyon kíváncsi vagyok, h végül meddig sikerült a terhességet vinned? Ált. azt mondják, h csak a 20. héttől jönnek a toxémia tünetei, nem semmi, h nálad már hamarabb jött. Nekem az első babámmal volt, de én először vizesedtem hetekig (3-4) mire a vérnyomásom is megemelkedett. (30. hét hála) De engem az első pillanattól kezdve befektetett a dokim, amikor vissza akartam utasítani, közölte, h nem vállalja a felelősséget, így én megijedtem. Én is napi 11 szem gyogyit szedtem, amikor már az sem használt, császárra ítéltek a 35. hét közepén.
Írtad, h kaptál a kórházban olyan gyogyit, amit nem szívesen adnak terheseknek. Azt még a 12. szem gyogyid mellé? És mi volt a neve?
Most megint kismama vagyok, 31. hét, tegnap magas vérnyomást mértek, 2 napja picit dagad a lábam is.... pedig annyira biztam, h a 2.nál már nem jön elő.
De minden UH-t úgy élek meg, ahogyan leírtad, és az egész terhességet is. Nem tudok boldog lenni, féltem a babát. Én plusz még 1es tip. cbeteg is vok.
Minden jót nektek, és bátran vállald a másodikat is majd!!!!
Már nem is emlékeztem, hogy Neked már a 13.héttől voltak gondok.
Nekem csak az utolsó hetekben volt, de én nagyon rosszul viseltem.
További ajánlott fórumok:
- A terhesség jelei a fogantatástól számítva 2 hétig
- A terhesség jelei
- Boxer kutyások, akik szívesen cserélnének véleményt, történeteket. stbbbb:):)
- Vérzés terhesség alatt, de egészségesen megszületett! Pozitív történetek gyüjtése
- Egy nem problémamentes terhesség története (folytatás)
- Beteg volt a kisbabám, meg kellett szakítani a terhességet... és utána az élet! Lehet még egészséges, problémamentes terhességem, gyermekem?