Magas FSH szinttel teherbe lehet esni? (tudásbázis)
Sziasztok,
Nem tudom él e még a topik így kérdezek hátha,orvoshoz egy hónap múlva megyek csak.
34 éves vagyok és babatervezésbe vagyunk már pár hónapja.
Voltam a 3. napi hormon vérvételen ahol leírnám az eredményeket ( amh még folyamatba van) de van kettő aminél nem teljesen értem a dolgokat.
LH:3,55 , FSH: 7,09 , Progi: 1,6 nmol, Ösztraidol: 185 pmol, Tesztoszteron: 1,49 nmol, SHBG: 35 nmol, prolactin: 128, tsh: 2,2, t4:12,36, t3:3,36 anti tpo: 0,51 , acth: 4,11 dhea: 7,15
Ami kérdésem lenne, nálam az fsh szint magasabb, ez mit jelent vagy miben gátol? illetve az shbg szintet én alacsonynak tartom de kozbe meg a tesztoszteront meg jonak latom.
Ha valaki tud okosat mondani megköszönöm :)
Petevezetékek 100%-ban átjárhatóak. Anatómiailag minden szuper. Egy 6mm-s miómám van, de az nem deformálja a mhet még, nem is foglalkoznak vele. D vitamin is Ok. Fogászatra kell menni, az jogos.
Páromnál a sperma szám, az tuti ok. Itthoni teszt már volt. A mozgékonyság valóban kérdés...
Csak kicsit nehezített a helyzetem, mivel Ő nem akar már gyereket, de, ha véletlenül teherbe esnénk, megtartanánk(ezt megbeszéltük).Megszakítással védekezünk, és néha nem sikerül teljes mértékben kiszállni, emiatt mondtam, hogy kb. a csoda segíthet....
40 évesen meg új pasit találni, pláne, hogy szeretem és amúgy jól megvagyunk...
Mondjuk kicsit nehézkes, mert egy vénából szoktak tudni venni :D
Csak a csoda segíthet, hogy összejöjjön....Nagyon nagy csoda kellene...
Jó ötlet mégegyszer megnézetni a progeszteront, egy mérés különben sem elegendő messzemenő következtetést levonni.
Az inzulinrezisztenciára valóban oda kell figyelni mert okozhat gondot.
Ok, köszi.
Majd a hónapban nézetek még egyszer progeszteron szintet.
Nekem a jobb petefészkem a gyengébb, most az van soron. A balban 4 petesejt volt még, a jobb oldalon csak 3.
Meg amúgy most a havim lerövidült 3 napra...mondjuk ha vesszük az előtte napi 3-4 nap barnázást :D
Lehet túlaggódok én itt mindent, és leginkább az inzulin rezisztenciára kellene koncentrálni, a többi amúgy okés lenne...
Panna, köszi :)
Szedek Q10-t (most emeltem a dózist 300 mg umbiquolra) + E vitamin meg rendelek alpha -lipoic acid-ot és letettem a minimál cigit is ( néha 1-2 szálat elszívtam). A napi 2-3 kávét nem bírom csökkenteni :(
Azt nem értem, hogy miért barnáztam 4 napig, ha ilyen magas volt a progeszteron szintem? (lehet teherbe akart esni a szervezetem, csak nem ment?)
Erre nincs tipped?
Köszi
LH 4.2 IU/L volt, Ösztrogén 343,2IU/L volt. Az előző ciklusban néztek progeszteront 72 volt a 20.napon, mégis barnáztam 3 napig havi előtt.
Pénteken töltöttem a 40-et.
sztem sajnos nincs, az úgy derül ki, hogy sikerül-e a megtermékenyülés, beágyazódik-e, megmarad-e
de gondolom, van vmi gond, ha ilyen irányban vizsgálódnak... a fárodat megnézték alul-felül?
Köszi szépen. Bár az AMH 0,72 volt ferburban, de a doki azt mondja, ez nem azt jelenti, hogy nem lehet spontán teherbe esni, ez a stimulálhatóságot nézi.
Van olyan vizsgálat, ami a peték minőséget mutatja?
1, szerintem ez nem vészesen magas
2, magas fhs nem reagáló petefészekkel gáz, mert akkor nem tudják kezelni a meddőséget, ha az fhs nem magas, akkor annak adagoásával tudják "munkára bírni" a tüszőket (de nálad van készülődő petesejt, ezért ez nem játszik
3, a peték minősége más kérdés, de az a hormonszintekből nem derül ki
A 10,3 FSH magasnak számít? (3-5 napi érték). Ezzel még lehet spontán teherbe esni? (UH-n 4 petesejtet láttak a bal és 3-t a jobb petefészkemben, a balban volt egy domináns és volt pozitív LH teszt).
Múlt hónapban négy napot barnáztam havi előtt, pedig a progeszteron szintem 72 volt a 20.napon....