Magánbölcsibe adnád Kicsidet? (beszélgetés)
Akkor ha lesz második bébikém,őt hozzád íratom:)
Szerintem 50-ér pláne lesz rá kereslet,legalábbis én nyugodtabb vagyok hogy ilyen bölibe jár.
Manilu, én is úgy szeretném majd!!!
Csak én 50ért, max 60, de megpróbálom 50re kihozni, még azért számolgatnom kell..
Tamianyu:
Totál igazad van! Nem minimálbér, 100-150 000Ft per hó per főért vennék fel 2 alkalmazottak, plusz én, és a nagymamám, aki különben Dadus volt, már nyugdíjas.
Pontosan tudom, mennyibe kerül, az indítási költségeket nem is kérném el, ami több millió. Csak a havi fenntartási költséget. (lakás, fogyóeszközök, kaja)
Manilu, és mennyit fizetsz érte?
Mikor megy bölcsibe a második picike...? :DDD
Szerintem is van egy réteg, akik így csinálnák, és teljesen igaz, ha csak 100-120at veszünk mondjuk fizunak egy hónapra, akkor is 40-50ért sztem megéri a bölcsi, hiszen több marad a zsebben, mint a segély esetében.
És "bébiszitterként" is működne a bölcsi, gondoljatok bele, olcsóbb mint egy bébiszitter, és megbízhatóbb. Én pl. nem bíznám bébiszitterre a gyerekemet. Intézményre már inkább.
Működne akár családi napköziként, bölcsiként, alkalmankénti "megőrzőként", pl heti adott napokon vigyázni a gyerekre.
Az a baj, minél kevesebb a gyerek, annál drágább a dolog. Egy 4 szobás lakásban lehet megoldható lenne már a 20 kicsi is.
És gyönyörű lenne, belépsz, és mint a mesékben... :) Anyuka is maradni akar! :DDD
Minden minőségi, luxus. És tényleg minden van.
Akkor számoljátok ki mennyit kell gyerekenként ezért kérni,hogy ebből haszon is legyen,megéljen belőle aki csinálja.Két gondozó ha minibálbért kap,akkor is benne vannak min 150 000/fő/hó
De ennyiért nem hiszem,hogy dolgozik bárki egy magán bölcsibe.....
Mondom,hogy nagyon húzós anyagilag sajnos...
30-ból éhen halna ha ez mind lenne amit felsorolt.
Szomszédomnak is magán napközije van iskolás gyerekeknek,oda mennek 1-2között,kapnak uzsit,felszereltek a tanulószobák,számítógéppark..stb...fogad 10 gyereket,többet nem tud anélkül,hogy ne vegyen fel valakit,de az megint költség,meg kellene fizetni. Így is be kell segíteni a családnak.Mindenki pedagógus,de dolgoznak máshol.A piciknél sokkal nagyobbak a kiadások.
Ezzel csak a gazdagokat tudnád megcélozni,nem a hétköznapi embert,aki átlag fizetésért dolgozna.
Számolj utána...sajnos nagyon gááááz.
anna, igen, egyetértek :)
néztem máshol árakat, és 70 körül kezdődik...
És hát igen, ha teszem azt 50et fizet, még akkor is megéri dolgozni...és a gyereknek is jót tesz, nem kell minden nap beadni, sok opció lenne, tul.képp gyermekmegőrző lenne, amit aki gondolja használhat rendszeresen bölcsiként is :)
Szerintem a szülőknek fontos, hogy ne legyen túl sok gyerek, mert akkor a figyelem eléggé megoszlik, így 20 főre gondoltam.
15 000 még a fenntartásra sem elég sajnos.
Nemhogy fizetésekre, stb...
Magánbölcsi nyitásán gondolkozom.
Egészen pici kortól, akár újszülöttkortól szeretném vállalni a Kicsiket, például azért, mert egészen pici babákat szinte sehol nem fogadnak, és azért, mert ha magamból indulok ki, én biztosan szívesebben bíznám akár 1-1 órára is a babámat bébiszitter helyett egy ilyen intézmény szakképzett dolgozóira.
A felszerelés mindenből professzionális lenne, legjobb minőségű, gyönyörű, sok játékkal (fajátékok, kreatív, készségfejlesztő játékok), sok mesekönyv, dvd mesék (persze korlátozott tv előtt üléssel :), zene, tánc, mozgás, torna, sporteszközök stb.
Étkeztetés reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, gyümölcsök, korlátozott édesség, aki igényli, vitaminok. (Mindenből egészséges termékek.)
Az egészet egy nagy lakásban képzelem el, gyönyörű dekorációval, mintha a mesékbe csöppennénk. :)
A felszerelések között minden lenne, tényleg minden, pl. cumisüvegek, cumik, sterilizáló gépek, légzésfigyelő a kicsi babáknak, etetőszék, babakád, babahinta, babahordozó, komp, járóka, stb., stb.
Még kis tartalék ruhácskák is, ha valakit "baleset" érne. :)
Mit gondoltok? Lenne rá igény, kedves szülők? :)
És még egy fontos kérdés, ti mennyit áldoznátok egy ilyen szolgáltatásra havonta?
Írjatok! :)
Előre is köszi :)
Ja...és helyszín valószínűleg Budapest.
De javasolhattok mást is, olyan helyekre gondolok, ahol nem tudják biztosítani a bölcsiben való elhelyezést, sok a gyermek, stb.
További ajánlott fórumok:
- Budapest - magánbölcsőde, családi napközi
- Vinnéd a 1-4 éves gyermeked magánbölcsibe havi 40 e Ft-ért?
- Megéri magánbölcsődét indítani?
- XIX, XX, XXIII kerületi magánbölcsödéket keresek.
- Nem tudtok olyan budapesti magánbölcsit, csanát ahova szakképzett gondozónőt keresnek?
- Tudtok olyan magánbölcsit/ovit a 11. kerületben, ahová heti egy nap csak délelőtt is be lehet adni a gyermeket?