Budapest - magánbölcsőde, családi napközi (beszélgetős fórum)
Én is olyan bölcsit szeretnék ahol fejlődik és nem sima gyermekmegőrző. :)
Magánban is van ezer féle, ahogyan államiból is. Előbbi ugye fizetős és lehet nem éri meg a legdrágább..vagy nem tudom.
Közösség miatt szeretném.
Nem egész napra, max.ebédig.
Nem is mondtam semmi rosszat. Épphogy írtam, hogy természetesen az ő álláspontjuk a lényeg.
És meg is kaptam a választ. Munkaviszony nélkül esélytelen az állami. Így már érthető hogy felmerült a magánbölcsi gondolata.
Azt vettem észre főleg itt a kerületben hogy egy csoportban sok a gyermek és nagyon kevés a kisgyermeknevelő.
Mondjuk itt még jobb a helyzet, mert nincsenek körzetek így bármelyikbe be lehet iratni.
Magánban kevesebb gyerek jut egy gondozóra, családiasabb környezet, felszereltebb (udvari) játékok (nekem valamiért fontos).
Illetve ha nem sikerülne esetleg addig kiváltani a vállalkozóit, kb.lehetetlen hogy munka nélkül felvegyék államiba.
Mi kb.20 hónapos korában tervezzük.
Hatalmas a kerület.
Nem a Maglód felőli részen éltek esetleg?
Miért gondolod, hogy a magánbölcsi jobb, mint állami? Természetesen a ti dolgotok megítélni, de én tuti nem fizetnék azért, amit ingyen is el lehet érni.
Mondom ezt úgy, hogy szuper bölcsibe és oviba járt a fiam, mindkettő állami volt. És nem a felszerelésnek kell a "szupernek" lenni, hanem a gondozóknak. Ráadásul az én gyerekem alig múlt 1 éves, mikor már bölcsődébe került. Te hány évesen adnád bölcsibe a gyerkőcöt?
Igaz még soká megy a kislányunk bölcsibe (2021.szeptember), de már elkezdtem nézelődni, mi merre hogyan stb.
17.kerületben élünk így itt, vagy a környéken keresünk magánbölcsit/családi napközit.
Ki melyiket ajánlja? Vagy éppen Nem ajánlja? Miért?
Lehet másnál is felmerült ez a kérdés így gondoltam nyitok egy fórumot hozzá :)
További ajánlott fórumok:
- Családi napközibe vihetem a gyerekeimet ha a nagyszülő lesz Gyes-en?
- Családi napközi, játszóház lenne rá igény?
- Budapesten a 11.ker.-ben melyik óvodát ajánljátok? Esetleg családi napközi, bölcsi heti kb.2-3napra?
- Keresek Budapesten olyan fotóst, aki jó gyerek, ill. családi fotókat készít megfizethető áron, ajánlanál?
- Hangulatos, családias edzőtermet tudtok ajánlani Budapesten belül?
- Nem tudtok olyan budapesti magánbölcsit, csanát ahova szakképzett gondozónőt keresnek?