Magam után szeretném fizetni a TB-t, segítenétek? (tudásbázis)
Szia.
Igen ki kell tölteni.A másodpéldányt visszafogják adni.
Tényleg...logikus.
Köszönöm :)
Jajj de aranyos vagy, köszönöm szépen a segítséget!
Még egy kérdésem lenne, az Adat- és változásbejelentő lap végén vagy egy rész, ahová a z adatlap másolati példányának postázási címét kell beírni. Azt kitöltsem? Csak mert indigós az egész, gondolom ha beviszem az egyiket ideadják.
A 14T1011 Adat- és változásbejelentő lapon vannak az adataid, azt értelemszerűen kell kitölteni, a bejelentés típusa 1-es lesz. Az A lap tetejére beírod a dátumot, hogy mikortól kell fizetned, alatta pedig beikszeled, ha átutalással szeretnéd.
a b lapot majd csak akkor kell kitöltened, ha lesz munkahelyed és nem kell már fizetned az egészségügyi szolgáltatási járulékot.
De ha személyesen viszed be a NAV-ba, segítenek kitölteni.
Itt van a nyomtatvány, amit ki kellene töltenem, de nekem ez bonyolult.
14T1011-A Nyilatkozat a fizetési kötelezettségekről
14T1011-B
14T1011 Adat- és áltozásbejelentő lap
Ezek közül melyik részt kell kitöltenem?
További ajánlott fórumok:
- Kiskönyvvel dolgozom. Jár tb ilyenkor, vagy kell fizetni magam után?
- Milyen esetben kell magam után fizetni az egészségügyi hozzájárulást?
- Felmondtam május 11-től a melómból. Csak a tb-t kell magamnak fizetni vagy van más is? A nyugdijat ugye nem kell?
- Január óta magam után fizetem a TB-t, ha gyesen leszek akkor is tovább kell fizetnem? Vagy ezt levonják a gyesből és nem kell fizetni?
- Munkanélküli után meddig érvényes még a TB kártya? Hova kell bejelentenem, hogy szeretném fizetni magam után?
- 3 hónap munkanélküli után ha nem találtam munkát a tb-t magamnak kell fizetni?