Madaras Tesco, ilyen emberek védik a biztonságot? (beszélgetés)
Ezt már én is megcsináltam. Ha már egyszer ott tátja a száját, akkor segítsen. Dm-r.ssmannosok szoktak bámulászni, követni. De azért segítenek is, ha megkéred őket.
Visszatérve az eredeti témához: én azt a kérdést is feltenném a tanárnőnek, hogy miért abból indult, ki, hogy a gyerek bűnös? ("Eltüntetted a bizonyítékot?") Adott erre bármilyen okot a gyerekem?
Én is kiverném a balhét mind az áruházban, mind az iskola előtt, viszont sajnos igazán meglepődni nem tudnék. Én magam is tapasztaltam, hogy tényleg sok szekus a frusztrációját levezetni választotta ezt a szakmát és pedagógus is kevés van már... olyan igazi... a sok tanár között. :/
Szabrina!
Végül intéztél valamit? Bent voltál a tanárnőnél?
De csak némileg!
Ismerek nem egy diplomás kőbunkót, de iskolázatlan, kifogástan úriembert is.
Megmotozta?! Ott a kijáratnál?!
Ez beteg és perverz.
Szerintem meg ezt tök felesleges elkezdeni, hogy "biztosan a gyerek nem mondott igazat", stb...
Az én lányom ofőjéről is simán el tudnám képzelni, harmincas fiatal nő, tyúk eszével, ultra-liberális szemléletével....a macskámat nem bíznám rá, ha belegondolok. Ő is valszeg távolról nézte volna.
Belegondoltam. Többször is.
Nem értem ennyire miért vagy felháborodva.
Én megőriztem, csak az emberke nem tudta elolvasni. :DDD Tehát kötelesség kipipálva. :P
Sőt, én hetente ürítem csak a pénztárcámat a megőrzött blokkoktól, remélve, hátha tud olvasni aki elcsíp a kapuban :DDD
Szoktam mosolyogni, mikor a 2kiló 20 dekás kislány, odaáll a pénztárnál mellém, lesi mit pakolok el.
Belegondolok, hogy úristen! Szegény mellett elmegyek, elviszi a huzat... :DDD
A kedves vasarlonak pedig kotelessege megorizni a blokkot egeszen addig, mig el nem hagyja az aruhaz teruletet. Azonbelul megkerheto, hogy igazolja az altala elvitt aru kifizeteset.
Elso a kotelesseg, csak utana kovetkezik a jog!
Szerintem minden szakmában vannak, akik kisebbségi komplexummal élnek, ezt így nem lehet kihegyezni a biztonsági őrökre.
Én mennyit kaptam azért itt, mert azt mondtam az egészségügyben dolgozókra, hogy közönségesek. Pedig igaz. A "humoruk" csak szexuális témára terjed ki, kelletik magukat mindenkinek, stb...
Én is dolgoztam kereskedelemben egy pár évet és azt tapasztaltam hogy általában az megy biztonsági őrnek akinek kissebségi komplexusa van,meg akarja mutatni hogy ő mekkora ember,közben meg egy nagy nulla...tisztelet a kivételnek!
Valószínűleg kinézték a fiadat hogy na jól megszívatjuk és azért csinálták.Azt megteheti hogy a gyanús alakokat kihívja,kivezeti egy külön helyiségbe,ilyen minden boltban van és ott de csakis ott kipakoltatja a zsebeit.Motozni nem motozhat!
Ezt jelezheted az Auchannak,bár őszintén szólva szerintem senki sem fog foglalkozni az üggyel.Volt hogy velem eladó beszélt olyan hangon hogy csak lestem szóltam a főnökének és elintézte annyival hogy majd beszél vele...valószínűleg el is felejtette...
A tanárt viszont az igazgató előtt elkapnám.
Ha van aki látta is azt hogy nem tett semmit azt is hívnám!
Egy gyerekekkel foglalkozó személynek empatikusnak kell lennie!Mindig ki kell állnia a gyermekek mellett!Védenie kell a jogaikat,mert ők erre még nem képesek!
Szóval kapd el és adjál Neki rendesen!
Ancsa a 46-os válaszban jól írja! Hozzá sem érhet az emberhez.
Velem is megtörtént már hasonló eset az Auchanban. Bunkók voltak, ott volt 3-4 pasi és kipakoltatták a táskám, persze sehol semmi... No comment... Sírva mentem át a munkahelyemre (már huszonéves voltam), mert nem értettem, miért kell ilyen szintem megalázni valakit!
Szerencsére a munkahelyemen lévő biztonságiőrökkel jóban voltam, elmeséltem nekik, egyből áttelefonált, hogy mit képzelnek, később át is ment helyrerakni a fejeket... Szóval innen is üzenem, hogy azért vannak, akik nagyon jól végzik a munkájukat, nem szabad általánosítani.
A biztonsági őrnek nem lehet mindent megtennie és nem az életkor miatt, hanem azért, mert nincs hozzá "jogosítványa". Az oktatáson elmondják nekik, hogy mit tehetnek. Ha jól tudom, akkor a motozás sincs benne.
Én azt mondom, hogy a fórumindító örülhet, hogy a gyereket nem kísérte el a biztonsági őr valami raktárba, stb.
Egyébként velünk is megteszik ezt. Rengetegszer látom, hogy a biztonsági őr elkéri a blokkot és átnézi a vásárolt cuccot.
Én annyira nem értem a felháborodás okát. Egy 13 éves gyerek gyerek akár egyedül is vásárolhat ezt-azt, és akkor is megtörténhet vele ugyan ez, és ebben az esetben nem lenne tanárnéni, akire rálehetne mutatni. Akkor vajon ki lenne az akin el kellene verni a port?
A gyereket fel kell készíteni az ilyen helyzetekre és ez a szülő feladata, hiszen jellemzően nem a tanárnéninek vásárol a gyerek. Blokk legyen nála, és mutassa meg a vásárolt cuccot.
Mint írtam, komolyabb eljárást nem kértem, de mehettem volna tovább.
Az eredmény annyi, hogy küldött egy levelet a fogyasztóvédelem, hogy megkereste az adott üzletközpontot, azon belül a szolgálatot teljesítő biztonsági céget, és figyelmeztetésben részesítette, mivel a jegyzőkönyv alapján jogos volt a panaszom.
A biztonsági cég is küldött levelet, amiben sérelmezték, hogy panaszommal, jogorvoslati szervhez fordultam, de azért elnézést kérnek.
Először is!A vagyonőr nem hatóság,így nem áll joghatóságában motozni!Ilyen esetben rendőrt hív és ő motozhat csak!A zsebeit kipakoltathatja,de csak egy elkülönített helyiségben ahol az emberi jogai nem sérülnek.Tehát hibázott az őr,méghozzá nagyot!
A tanárral pedig hétfőn reggel beszélnék!
További ajánlott fórumok:
- Mennyire biztonságosak a Pharmatex termékek?
- Szerintetek melyik a nagyobb felelőtlenség, megtartani a babát ha nincs anyagi biztonság vagy elvetetni?
- Te mit tennél, ha az óvoda nem lenne biztonságos a gyerek számára?
- Melyik az a kistermetü kutyafajta amit biztonsággal választhatnék 2-6 éves gyerek mellé?
- Elítélitek ha egy fiatal nő régóta keresi a boldogságot, egyedül van és egy idősebb érett férfi oldalán anyagi biztonságot és szerelmet kap?
- Kinek milyen biztonsági gyerekülése van? Szerintetek melyik a legjobb?