Macskáknak milyen minőségi (!!!), nem száraz macskaeledelt tudnátok ajánlani? (tudásbázis)
A mieink degeneráltak :S nem eszik a nyers húst, pedig olcsóbb is lenne, de ezeknek az nem kell.
A sütőtök, konzerv kukorica nálunk is nagy sláger
Sziasztok!
Mivel a konzervekben csak pár százalék a hústartalom mi teljesen átszoktunk arra, hogy hentestől veszünk neki szárnyas (pulyka, csirke) mellhús végdarabokat. 700 Ft/kg-ért adják és ha azt nézem, hogy a mindenféle konzervek adalékanyagokkal vannak tele... jobban örülök neki, hogy rászokott a cicus a friss husira. A kertben füvet kajál, ez gondolom ad neki némi vitamint :) és imádja a kukoricát meg a tököt (dilis macsek). Szóval, mi átszoktunk a nyers szárnyas húsra, mert így olcsóbb is és sokkal jobb neki (szerintem). A konzerv kaját mindig otthagyta, de ezt sosem. :)
Pedig elsősorban a száraztápot ajánlanak az állatorvosok is, és egyáltalán nem baj ha sokat isznak rá, sőt inkább az a kívánatos, mert így kisebb az esély a vesekőre. Én Royal Canin-párti vagyok, nem hittem a tápokban, de ez a márka tényleg, "szemmel láthatóan" jó.
A cica fogak egészségének megőrzésére kell a "rágás" ha csak nedves tápot adnál neki idővel tönkremennének a fogai.
Mi úgy etetjük a cicókat, hogy R. C. száraztáp mindig van előttük és napi 2-szer kapnak Gourmet Gold konzervet, abból is inkább a pástétomot, a darabosat általában otthagyják.
És mindennap kapnak vitaminpasztát, ez egyénre szabott, pl az ételallergiás macskának egy fajtát, az öregnek egy másik fajtát (állatorvostól vesszük, pontos márkát nem tudok mondani)
Száraz táp:
Purina Cat Chow Adult
BELTARTALMI ÖSSZETEVŐK:
nyersfehérje: 34%,
nyers olajok és zsírok: 12%,
nyershamu: 8,0%,
nyersrost: 3,0%,
kalcium: 1,2%,
foszfor: 1,2%,
réz (réz-szulfát): 18 mg/kg
Iams Cat Adult Hairball Control
Beltartalom:
Fehérje 32,5 %
Olaj és zsír 21,5 %
Hamu 6,5 %
Rost 6 %
Nedvesség 8,0 %
Kálcium 1,15 %
Foszfor 0,9 %
Van olyan száraztáp ami szomjaztatj
a a cicát,
mellette sokat pisil(HD)
Az enyém azóta állandóan vedel a mosógatóba...
Száraztápot nem szívesen adok neki. Ha jól tudom, akkor a macskák úgy "működnek", h az ételből nyerik a szükséges folyadékmennyiséget. Azaz amikor isznak, akkor az már tényleg szomjazás. Ezért is keresek neki nem száraz eledelt.
Mert abból az Acana-t találtam, ami eléggé ütősen jónak tűnik összetevők alapján.
Royal C ,Eukanuba...stb
Én plusz javasolnám,hogy vegyél olyat ami megelőzi a húgyuti szindrómát.
De én pl az utóbbi időben nem is adok neki nedves kaját, csak száraztápot ami mindkét húgykőre ellen jó,mivel csórikám beteg lett.
További ajánlott fórumok:
- Mi a jó ajándék? Ti mennyit adnátok egy minőségibb ajándékért?
- Mindenhol nyomják a minőségi szaloncukrok reklámait,...
- Csatlakoznál egy vásárlókörhöz, hogy közvetlenül hazai termelőktől minőségi termékeket tudj vásárolni?
- Használ a macskáknál a bolhaírtó nyakörv?
- Táplálékkiegészítők kutyáknak, macskáknak. Használtok ilyet?Ha igen melyik fajtát?
- Csípőficam macskáknál..