Használ a macskáknál a bolhaírtó nyakörv? (tudásbázis)
kutya bolhairtó kinyírhatja a macskát, ne kísérletezzetek még véletlenül sem!!!
macskára csak macskáknak valót, azt is a súlyának megfelelően adagolva. (nem kell pontosan lemérni, azt hiszem 4 kg a határ, az alatt ill az felett van különböző csepp, szóval elég saccolni.)
4kg az egy felnőtt, átlagos méretű, átlagos testalkatú macska. (tehát ha nem kifejezetten nagy méretű vagy kövérkés a cica, akkor belefér a 4kg-ba)
Igen, a macska súlya (vagy kutya súlya) a meghatározó, hogy melyik fajta cseppentőset kapja.
Én is a cseppek mellett voksolok, mert az nemcsak a bolhákra, hanem a kullancsokra, az atkákra és bizonyos bélférgekre is hatásos.
Kell még ezen kívül féreghajtó, és a kettő együtt biztos, hogy minden nem kívántat kiűz belőlük.
Dórikám, az én macsom imád fürdeni. Ákosnak felállított pancsolót azért kell mindig lefedni, hogy Rumlis ne "bérelje" ki magának.
A cseppekkel kapcsolatba egyet értek veled, de gondolom, hogy van macskára való is.
Na hétfőn majd okosabb leszek, de ha megmarad az ezres akkor a Túri Vásárban a hétvégén eltapsolom.
De a kutya az más, mint a cica. Én például még egy cicámat sem fürdettem meg, de vannak akik igen.
Fontos, aki esetleg nem tudja, hogy cicának kutya bolhanyakörvet nem szabad adni, mert esetleg elpuszutlhat. És gondolom a cseppeknél is előírás van, mekkorára szabad használni.
A nevét soha nem jegyeztem meg, mentem a "Horgász Boltba", ahol kutya-macska kaja, táp, gyógyszer, játék is kapható, illetve minden némi nemű házi kedvenc, elgügyögtem mit szeretnék, kaptam, fizettem.
A lányomék két hete hoztak egy kis kutyut (állítólag olyan valakiktől, akik majd tenyészteni akarnak - na őket nem akarom minősíteni), szerencsétlen ebben annyi bolha volt, hogy a barnaszőre feketélett a bolhától, foltokban kivakarta magát.
Az nap négyszer fürdettük meg. Itt csak délután van olyan "lódoktor" aki házi kedvencekkel is foglalkozik, ő adott egy ampulla bolha elleni valamit, amivel be kellett dörzsölni az ebet.
A bolhák szemmel láthatólag peregtek le a kutyáról, és mind ez potom 350,- Ft-ba került.
Hétfőn viszik a következő oltásra, mondtam neki, hogy vagy 2 ampullát hozzon nekünk is.
a cseppet? van, amelyikben igen, de nem biztos hogy ott tudsz venni 1 db-ot, lehet, hogy meg kell venned egy dobozzal (ált három db van benne).
a fressnapf-ban biztos hogy kapható, de csak teljes doboz.
de tuti, hogy kisebb állatkereskedések is tartanak, ha van eszük, mert ezt azért elég sok ember veszi:))
mondod, hogy bolhairtó csepp macskának, aztán megmondják milyen fajták vannak (ált. 2-3 nagyobb gyár termékét tartják, ezek kaphatóak mindenhol, szinte mindegy melyiket veszed).
egyetértek, a bolhairtó nyakörvnél nagyságrendekkel praktikusabb és hatékonyabb a nyakba csepegtethető bolhairtó.
a nyakörv veszélyes lehet: a macska felakad valamire és megfojtja magát, allergiás lesz a vegyszerre, és kihullik az öv alatt a szőre, a bőrét felkaparja stb.
a cseppel ilyen gondjaid nem lesznek. bármelyik állapatikában v állatorvosnál kapható.
Csak akkor adjál macskára nyakörvet, ha lakásba tartod.
Lehet venni cseppet (kb. 1.300,- Ft, 3-4 hónapig hatásos) ami bolha, kulancs el is védi.
További ajánlott fórumok:
- 4 hónapos kutyusnak nem lesz baja a bolhaírtó nyakörvtől? Mivel az van ráírva, 6 hónapos kortól...
- Elképzelhető, hogy a bolhaírtós nyakörvtől habzott a kutyám szája?
- Hogyan kell használni a bolhairtó olajat?
- Milyen bolhaírtó nyakörvet ajánlatok?
- Táplálékkiegészítők kutyáknak, macskáknak. Használtok ilyet?Ha igen melyik fajtát?
- Milyen bolhaírtó szert használjunk 9 hetes kiskutyán?